Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Συνοδική Τελετή του Αγιασμού των Υδάτων.

Την μεγάλη Δεσποτική εορτή των Αγίων Θεοφανείων εόρτασε με κάθε μεγαλοπρέπεια η τοπική μας Εκκλησία, η οποία όπως κάθε χρόνο φιλοξένησε την Συνοδική Τελετή του Αγιασμού των Υδάτων.

Της τελετής του Αγιασμού των Υδάτων Προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλίνικος , συμμετεχόντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Πειραιώς& Σαλαμίνος  κ. Γεροντίου, Αττικής & Βοιωτίας  κ. Χρυσοστόμου, Ωρωπού & Φυλής  κ. Κυπριανού, των   Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Μεθώνης κ Αμβροσίου και  Γαρδικίου κ. Κλήμεντος.

Προ της τελετής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ναό Αγίου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Καραβά Πειραιώς, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς & Σαλαμίνος κ. Γεροντίου και εν συνεχεία ακολούθησε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Με την ολοκλήρωση του Αγιασμού,υπό των Μητροπολιτών Πειραιώς & Σαλαμίνος κ. Γεροντίου και Αττικής & Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου,  σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή συρρικνωμένη λόγω των μέτρων, με τη συμμετοχή νέων κάθε ηλικίας, ενδεδυμένων με παραδοσιακές στολές από διάφορες περιοχές της πατρίδος μας όπου συνόδευσαν τον Τίμιο Σταυρό προς τον χώρο της τελετής.

Κληρικοί της τοπικής μας Εκκλησίας, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ι. Μητροπόλεων Αττικής, και Ωρωπού, εκπρόσωποι των Ιερών Μονών, των τοπικών εκκλησιαστικών κοινοτήτων με επικεφαλής τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου και τους εκπροσώπους των αδελφών Εκκλησιών έδωσαν τον ομολογιακό παλμό.

Την λιτανευτική πομπή πλαισίωσε η Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Πειραιώς και επί του λιμένος τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική Μπάντα του Λιμενικού Σώματος.

Προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας λόγους πατρικούς απηύθυνε ο Μακαριώτατος Προκαθήμενος της μαρτυρικής μας Εκκλησίας κ.κ Καλλίνικος , καλώντας κληρικούς και λαϊκούς να αδράξουν την ευκαιρία των Θεοφανίων και να ακολουθήσουν το φωτισμένο δρόμο που χάραξε ο Επιφανής Χριστός, κρατώντας το λάβαρο της Ορθοδοξίας και του ιερού μας αγώνος, ενώ ευχήθηκε ο Θεός να χαρίσει υγεία και ειρήνη στον χειμαζόμενο κόσμο.

Για μια ακόμη χρονιά οι  νέοι μας, αψήφησαν το κρύο και τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στο λιμάνι του Πειραιά.  Βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να ανασύρουν τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό την στιγμή που τα σταθμεύοντα πλοία απέδιδαν τιμή στον Φανέντα Κύριο δια συνεχών συριγμών.

Τόσο κατά την Θεία Λειτουργία όσο και κατά την τελετή του Αγιασμού των υδάτων, ύμνους απέδωσε  η βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως  Πειραιώς και Σαλαμίνος, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Αθανασίου Ιωαννίδη.

Την τελετή παρακολούθησαν εκπρόσωποι της Πολιτείας, του Κοινοβουλίου, όλων των βαθμών της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως και των σωμάτων Ασφαλείας.
Ο Δήμαρχος Πειραιώς κ. Ιωάννης Μώραλης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Κωνσταντίνος Κατσαφάδος.
Οι Βουλευτές κ. Δημήτριος Μαρκόπουλος, κ. Βασίλειος-Πέτρος Σπανάκης
0 κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης εκπροσωπήθηκε από την κα Γιούλη Κατσικάδη.
Ο Σύμβουλος Περιφέρειας κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας.
Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Νικόλαος Χουρσαλάς
Ο Αντιδήμαρχος Πειραιώς κ Δημήτριος Καρύδης
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καλλιθέας κ. Κωνσταντίνος Δημητριάδης
Ασπροπύργου κ. Παύλος Γαβρηιλίδης.
Ο Επικεφαλής Συνδυασμού «Αλλάζουμε» Ασπροπύργου κ. Ηλίας Ιωάννης
Οι Πολιτευτές κ.Γεώργιος Βαγιάκης, κ. Νικόλαος Σούτας, κ. Ιωάννης Ανδρέογλου. κα Νότα Σοφίου.
Επίσης οι κ.Δήμητρα Κούβαρη Πρόεδρος της Ενώσεως απανταχού μανιατών «Η ΜΑΝΗ»
Ο κ. Γεώργιος Κορδαλλάκος Έφορος Αθλητισμού
Η κ.Αικατερίνη Μανωλάκου Υπέυθυνη Επικοινωνίας της Ενώσεως απανταχού μανιατών «Η ΜΑΝΗ»
Ο κ.Ηλίας Σωτηρόπουλος Υπεύθυνος Digital της Ενώσεως απανταχού μανιατών «Η ΜΑΝΗ»
Ο κ. Νικόλαος Ψάρρης, ο κ.Παρασκευόπουλος Ιωάννης, ο κ.Καλόφωνος Κωνσταντίνος
Ο κ. Νικόλαος Ανδριολλάτος, ο κ.Ζαχαρόπουλος Νικόλαος , ο κ.Παπαδόπουλος Παναγιώτης,ο κ.Μυστακίδης Γρηγόριος.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Τζεφεράκος Παναγιώτης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Τροχαίας κ. Κων/νος Πετρόπουλος και ο Διοικητής Λιμενικής Αστυνομίας Πλοίαρχος κ. Βασιλακούδης Διαμαντής.

Μετά το πέρας της Τελετής του Αγιασμού των Υδάτων η λαμπρά λιτανευτική πομπή υπό τος ήχους της Φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος κατευθύνθηκε προς το κέντρο της πόλεως, όπου στα προπύλαια του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιώς έγινε η απόλυσις και ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Την τελεταρχία της τελετής διακόνησαν οι Πρωτοσύγκελοι:  της Μητροπόλεως μας, Πειραιώς και Σαλαμίνος Αρχιμανδρίτης π. Γρηγόριος Ταυλάριος, της Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας, Πρωτοπρεσβύτερος π. Μιχαήλ Κωνσταντινίδης και την ευταξία του Λιμένος  ο  Γενικός Αρχιερατικός της Μητροπόλεως Πειραιώς και Σαλαμίνος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Κοντογιώργης τους οποίους ευχαριστούμε για τη θυσιαστική τους προσφορά.

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2022

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η Σύναξις Του Τιμίου Προδρόμου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος