Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Tων Αγίων Αναργύρων  Κοσμά και Δαμιανού και της μητρός αυτών Θεοδότης

 

Με κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη  των Αγίων Αναργύρων  Κοσμά και Δαμιανού και της μητρός αυτών Θεοδότης,  την Ε Κυριακή του Λουκά στο  ομώνυμο παρεκκλήσιο  του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καραβά – Πειραιώς.   Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας , κ Γεροντίου, με συλλειτουργούς  τον εφημέριο του Ι.Ν. και Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Γρηγόριο Ταυλάριο  και κληρικούς της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ο  Σεβασμιώτατος  στην προσλαλιά του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή του πλουσίου και του φτωχού Λαζάρου και ανέλυσε τις δύο άκρα αντίθετες θέσεις στην ζωή του ανθρώπου. Πως μπορεί να γίνει ευεργετικός ο πλούτος όταν υπάρχει καλή διαχείριση, αλλά και πως μπορεί η φτώχεια και οι δοκιμασίες που υπομένονται χωρίς γογγυσμό  να αναβιβάσουν τον άνθρωπο στην Ουράνιο Βασιλεία.

Τονίζοντας ότι όσα μας δίνονται εδώ στη γη δεν είναι δικά μας και αυτό που οφείλουμε είναι να κάνουμε βίωμα την αρετή της ελεημοσύνη που ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του Παραδείσου.

Τέλος αναφέρθηκε στην ανιδιοτελή αγάπη προς τον πλησίον των Αγίων Αναργύρων  που πρέπει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση στην ζωή μας.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 2021

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Αγίου και ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η Ανακομιδή των λειψάνων του Άγιου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος