Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Σεβασμιώτατος στην Παναγία την Ακρωτηριανή της Σερίφου

Στην νήσο της Σερίφου μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, για να παραστεί στο διήμερο εορτασμό της Ιεράς Μονής Ευαγγελιστρίας Ακρωτηριανής εις ανάμνηση του θαύματος της Υπεραγίας Θεοτόκου, άμα τη αδεία και πρόσκλησή του οικείου Τοποτηρητού, Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Φωτίου.

Αφ’ εσπέρας τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός και ανήμερα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας με συλλειτουργούς τους π.Αθανάσιο και π. Κωνσταντίνο.

Ευσεβείς χριστιανοί προσήλθαν να ασπαστούν την Θαυματουργή Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, τμήμα Πεζοναυτών,Πολεμικού Ναυτικού, Λιμενικού Σώματος ,Αστυνομίας και της Αεροπορίας Στρατού μεταξύ αυτών και η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα όπου έζησε και αυτή το θαύμα της Υπεραγίας Θεοτόκου, όταν το μοιραίο ελικόπτερο το οποίο επέβαινε για μια αποστολή ρουτίνας συνετρίβη στο Σαραντάπορο με αποτέλεσμα να διασωθεί στην αγκαλιά της Παναγίας.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα θαυμάσια της Υπεραγίας Θεοτόκου καθώς και στην περίοδο της Αγίας και μεγάλης Τεσσαρακοστής που ανοίγει μπροστά μας παρακινώντας το ευσεβές πλήρωμα, να «εκμεταλλευτεί» την ευκαιρία αυτή, να αθλήσει, για να λάβει τους καρπούς της χάριτος του Ιησού Χριστού.

Τέλος ευχαρίστησε την Ηγουμένη της Ιεράς Μονής  Ανθοδόχη μοναχή,τον Δήμαρχο της Σερίφου κ. Αντώνιο Αντωνάκη, τον Αντιδήμρχο Αγίας Βαρβάρας κ. Σαββίδη και τους προσκυνητάς για τον κόπο που κατέβαλαν για να δώσουν το παρών στον εορτασμό της Ιεράς Μονής.

Εορτή Θαύματος Παναγίας Ακρωτηριανής 2018

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η εύρεση της Θαυματουργού εικόνος του Ευαγγελισμού Της Θεοτόκου της Τήνου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η Υπαπαντή του Κυρίου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος