Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Υπαπαντή του Κυρίου

Την Υπαπαντή του Κυρίου εόρτασε σήμερα η τοπική μας Εκκλησία τόσο στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. στην περιοχή της Καλλιπόλεως, όσο και στην Ιερά Μονή Φλεβαριωτίσσης Σαλαμίνος.

Την παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου Καλλιπόλεως –Πειραιώς, συμπαραστατούμενος υπό των Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και του συμπροσευχομένου Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Βρεσθένης κ. Θεοδοσίου. ο οποίος τελέσθηκε σε κατανυκτικό κλίμα, παρουσία πλήθους πιστών.
Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε λιτανεία της Ιεράς Εικόνος.

Την κυριώνυμο ημέρα, ο Σεπτός ποιμενάρχης μας, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο καθολικό της Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Υπαπαντής του Κυρίου Σαλαμίνος (περιοχή Αιάντειο),με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Γρηγορίο Ταυλάριο, τον εφημέριο του νησιού π. Προκόπιο. και τον Διακόνου π. Πέτρο και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου απ όλο το νησί που ευλαβείται την εορτή αλλά και την Ιερά Μονή της Φλεβαριωτίσσης.
Η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος δεν πραγματοποιήθηκε λόγο δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας στον λόγο του, τόσο στον Εσπερινό όσο και στην Θεία Λειτουργία επεκτάθηκε στην διπλή αυτή εορτή (Δεσποτική και Θεομητορική ) και ανέπτυξε την Θεολογική της πλευρά καθώς και το γεγονός ότι τα παλαιότερα χρόνια η εορτή της Υπαπαντής θεωρείτο η εορτή της Μητέρας, αλλά σήμερα ξένα πρότυπα τα οποία ενεργούν ως οδοστρωτήρας στην ευλογημένη χώρα μας μετέφεραν την εορτή της Μητέρας τον μήνα Μάϊο για να απομακρύνουν τον άνθρωπο από την πραγματική του Μητέρα την Υπεραγία Θεοτόκο, τονίζοντας ότι είμαστε υπόλογοι όταν αλλοιώνεται η ιστορία μας ,οι παραδόσεις και χάνονται οι αξίες που μας μετέφεραν οι προγονοί μας.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Επιστήμη Μοναχή. Για την πνευματική καθοδήγηση της αδελφότητος αλλά συνάμα για το τεράστιο έργο που επιτελεί η Ιερά Μονή ώστε να παραμένει σημείο αναφοράς στο νησί της Σαλαμίνος και πόλο έλξης προσκυνητών, καλώντας τον πιστό λαό να εξακολουθήσει να στηρίζει τα μοναστήρια του τόπου μας, μιας και αποτελούν κάστρα πίστεως και φάρους αληθείας.

Εορτή Υπαπαντής του Κυρίου 2018

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ο Σεβασμιώτατος στην Παναγία την Ακρωτηριανή της Σερίφου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο Εσπερινός της Συγνώμης

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος