ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Α΄ Στάση των χαιρετισμών.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πειραιώς χοροστάτησε κατά την Ακολουθία της Α΄ Στάσεως των χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κ. Γερόντιος.

Συμπαραστατούμενος υπό του εφημερίου του Ι.Ν. π. Αναστασίου και του Διακόνου π. Λουκά, ο Σεβασμιώτατος έψαλλε τη Α΄ Στάση των Χαιρετισμών με τους πιστούς να επαναλαμβάνουν εναλλάξ το «Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε» και το «Αλληλούια».

Στην προσλαλιά του ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου προς τον άνθρωπο τονίζοντας ότι: «Η Παναγία δεν μας πρόδωσε ποτέ, αντιθέτως εμείς την προδίδουμε συνεχώς με τις πράξεις και τις επιλογές μας και την αποστασία μας.

Τονίζοντας ιδιαιτέρως την στάση των ευσυνείδητων  Χριστιανών σε κάθε δυσκολία ή σε κάθε απειλή που πέρναγε η πατρίδα μας, σύσσωμοι κλήρος και λαός  γονάτιζαν και παρακαλούσαν το Θεό δια πρεσβειών της Αγίας Μητρός Του, να τους απαλλάξει από κάθε δοκιμασία, ασθένεια ή άλλη απειλή,  σήμερα οι νεοχριστιανοί δυσανασχετούν με  το θέλημα του Θεού και τον απομακρύνουν  από την ζωή τους,  γιατί είναι  κυριευμένοι από υπέρμετρο εγωισμό και νομίζουν ότι όλα τα κινούν οι ίδιοι,  παροτρύνοντας  τους πιστούς όχι να προσευχηθούν, αλλά  να απέχουν από κάθε σωτηριακή  επικοινωνία με τον Θεό.

Α΄ Στάση Χαιρετισμών Θεοτόκου 2020.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Κυριακή της Ορθοδοξίας

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος