Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αγίου Αντωνίου Καθηγητή της ερήμου.

Με κατάνυξη  τελέσθηκε  η  πανήγυρη της Ιεράς Ανδρώας Κοινοβιακής Μονής του Αγίου Αντωνίου Σαλαμίνος, το καθολικό της οποίας είναι αφιερωμένο στον μεγάλο Άγιο και  Καθηγητή της ερήμου  της Εκκλησίας μας.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου.

Στην Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν   μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του αναφέρθηκε  στις διδαχές του Αγίου  που ήταν στολισμένες με την Χάρη του Αγίου Πνεύματος,  τον Θεάρεστο βίο, την σοφία και την  αρετή ταπείνωσης που ομολογούσαν την ακεραιότητα  του  χαρακτήρα Του, αλλά και την αγάπη του προς τον Θεόν. Σκοπός του ήταν να μην αφήνει ανεκμετάλλευτο κάθε λεπτό της ημέρας που να μην είναι αφιερωμένο σε -Εκείνον- που τόσο πολύ ποθούσε να συναντήσει, ώστε η ζωή του να είναι μια διαρκής αυταπάρνηση, προσφορά και  επιμονή της πνευματικής του αναβάσεως.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Αγίου πέριξ της Ι. Μονής.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο επί του μνήματος του κτήτωρος της Ιεράς Μονής, Μοναχού Νεκταρίου ο οποίος υπήρξε λαμπρό και επιφανές τέκνο της Σαλαμίνος, αλλά και στο οστεοφυλάκιο της Ιεράς Μονής.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ 2023

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Κυριακή του Ζακχαίου.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος