Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεκαεννέα έτη στο πηδάλιο της Μητροπόλεως Πειραιώς και Σαλαμίνος

Tην 19η επέτειο της Ποιμαντορίας του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, εορτάσαμε σήμερα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου ανήμερα της εορτής, της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, όπου είχαμε την ευλογία να προσκυνήσουμε απότμημα των Ιερών Λειψάνων  του.

Με κατάνυξη και ιεροπρέπεια τελέστηκε η θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Το αναλόγιο πλαισίωσε η βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως υπό την διεύθυνση του χοράρχου της κ. Αθανασίου Ιωαννίδη.

Ιδιαίτερη ήταν η προσέλευση των πνευματικών του τέκνων που συναθροίστηκαν τόσο για την εορτή του Αγίου όσο και για να αποδώσουν ευχές στον Πνευματικό τους Πατέρα.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι Ιερείς απηύθυναν ευχές στο Σεβασμιώτατο, του ευχήθηκαν όπως ο Κύριος Της Δόξης να τον αξιώσει για πολλά έτη ακόμα να κρατά το Πηδάλιο της Ιεράς Μητροπόλεως και να την οδηγήσει σε ασφαλή λιμένα.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον καθένα ξεχωριστά και ζήτησε από τους παρισταμένους:
«Να εύχεστε για την υπόλοιπη πορεία της Αρχιερατείας μου, όση θα είναι, να είναι ωφέλιμη και πάντα προς Δόξαν Θεού διότι το έργο του Επισκόπου είναι επίπονο, δύσκολο και ο δρόμος ακανθώδης, όπου ο Επίσκοπος καλείται να τον περπατήσει, να τον καθαρίσει και να τον παραδώσει στο ποίμνιο του χωρίς ακάνθους και ζιζάνια για να καρποφορήσει ο Λόγος Του Θεού».

Τέλος στην αίθουσα του Ιερού Ναού οι κυρίες προσέφεραν αλάδωτες λιχουδιές.

19η Επέτειος Αρχιερατείας 2018

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Θαβώρ και Ερμών εν τω ονόματί σου αγαλλιάσονται

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος