Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεύτε λάβετε Φώς έκ του Ανεσπέρου φωτός

Δεύτε λάβετε Φώς έκ του Ανεσπέρου φωτός με αυτό το διαχρονικό μήνυμα   προσκάλεσε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, κ. Γερόντιος το πολυπληθές εκκλησίασμα του Καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως Της Θεοτόκου Πειραιώς, μεταδίδοντας το Άγιο Φως.

Το Φώς αυτό που για δύο περίπου χιλιετίες ξεπροβάλει από τον Τάφο Του Κυρίου και Φωτίζει την οικουμένη, όσο ερμητικά και αν κρατούν κάποιοι «τα μάτια τους» γιατί δεν έχουν την δύναμη να αντικρύσουν το Φώς, και με τις δήθεν ομολογίες τους προσπαθούν να το ευτελίσουν. Εις μάτην κοπιάζουν οι διαστρεβλωτές της Πίστεως μας,  οι ακτίνες του ξεπερνούν  κάθε εμπόδιο και φανερώνουν το σκοτεινό αραχνιασμένο τοπίο στην ψυχή των συκοφαντών αυτής της ενέργειας και αποκαλύψεως  Του Κυρίου.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, ανήγγειλε το μήνυμα Της Αναστάσεως, μήνυμα νίκης, χαράς, ελπίδας, και αισιοδοξίας, «Αναστήτω ο Θεός και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί αυτού και φυγέτωσαν από προσώπου αυτού οι μισούντες …» τονίζοντας ότι συμφέρον της ψυχής μας είναι να βιώνουμε την Ανάσταση, ως πρωταρχικό γεγονός στη ζωή μας, να αναστηθούμε από τα πάθη μας και κάθε τι που μας κρατάει δέσμιους με την ύλη.

Χριστός Ανέστη!

 

ΑΝΑΣΤΑΣΗ 2024

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ανάστα ο Θεός.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος