Εγκύκλιοι

Εγκύκλιος προσευχής κατά του πολεμου

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 2003

Προς τον ευσεβή Ιερό Κλήρο και το πλήρωμα
της καθ ημάς Ι. Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος
Αγαπητά μου παιδιά.

Όταν ο λαός ξεσηκώνεται, η θέση της Εκκλησίας είναι στην κεφαλή του αγώνα!  Όταν μάλιστα κάποιοι επικαλούνται το Θεό για να νομιμοποιήσουν και να καλύψουν ηθικά, μια σειρά από  ανοσιουργήματα, η θέση Κλήρου και Λαού είναι απέναντι τους.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Εδώ και μέρες κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι σκορπούν το θάνατο επειδή απλά είναι πιο ισχυροί. Αυτή τη στιγμή, ένας λαός που ζει κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, βιώνει για δεύτερη φορά τον όλεθρο από έναν κατακτητή που πασχίζει να προκαλέσει σε ολόκληρο τον κόσμο «σοκ και δέος»!

Δυστυχώς εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε στα κέντρα όπου λαμβάνονται αυτές οι τρομακτικές αποφάσεις. Μπορούμε όμως να αντιδράσουμε!

Αυτές τις μέρες ο λαός μας ενώνει τη φωνή του με ολόκληρο τον κόσμο, σε μια προσπάθεια να ξυπνήσουμε τις κοιμισμένες συνειδήσεις των κυβερνώντων. Πρέπει όμως να προσχωρήσουμε πιο μπροστά! Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούμε και να επικαλούμαστε τη βοήθεια  του Θεού!                                        

Το απόγευμα της Τετάρτης 2 Απριλίου στις 07:00μ.μ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς, θα συγκεντρωθούμε όλοι για να προσευχηθούμε! Για την Ειρήνη στον κόσμο και για το τέλος αυτού του πολέμου.

Μπροστά από το θαυματουργό Εικόνισμα της Παναγίας θα ψάλλουμε το Μικρό Παρακλητικό Κανόνα ζητώντας την πρεσβεία Της! Θα ενώσουμε τις προσευχές μας στέλνοντας το δικό μας μήνυμα Ειρήνης!

Τίποτα δεν έχει τελειώσει! Ποτέ δεν θα είναι αργά. Ας προσευχηθούμε για την ειρήνη, για το καλό, για την ανθρωπότητα! Το οφείλουμε στη συνείδηση μας, στα παιδιά μας, στο αύριο!

Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να σας ενημερώσω πως η Ιερά Μητρόπολις έχει ξεκινήσει μια σημαντική εκστρατεία για τα παιδιά του Ιράκ. Μαζεύουμε χρήματα για να αγοράσουμε τρόφιμα και φάρμακα. Θα τα στείλουμε στις αθώες ψυχές που μάθαμε να αποκαλούμε «παιδιά του πολέμου». Ο δίσκος στην έξοδο του Ναού είναι αφιερωμένος σε εκείνα. Μην γυρίσετε την πλάτη. Είναι καθήκον και υποχρέωση μας. Βγαίνοντας από το Ναό θέλω να σας ζητήσω να αφήσετε κάτι από το υστέρημα σας!

Ακόμη και το πιο ελάχιστο είναι θησαυρός! Μην σκέπτεστε πως είναι μακριά, μην σας κωλύει το θρήσκευμα τους. Είναι άνθρωποι, έχουν ψυχή! Είναι δημιουργήματα του Θεού!

Εύχομαι ο Θεός της Ειρήνης να σβήσει το κακό που «ξύπνησε» η ματαιοδοξία των ανθρώπων και ο κόσμος μας να γίνει καλύτερος!

Εύχομαι σε όλους καλή Ανάσταση!

Μετ ευχών
ΓΕΡΟΝΤΙΟΣ Β΄
Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Λόγος πανηγυρικός Κυριακής της Ορθοδοξίας

ΕΠΟΜΕΝΟ

Εγκύκλιος υπέρ ενισχύσεων πυροπαθών

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος