Δελτία Τύπου

Εκ περάτων συναθροισθέντες εν Πειραιει!

Την Κοίμηση της Θεοτόκου, το Πάσχα του καλοκαιριού, εόρτασε με εκκλησιαστική τάξη η τοπική μας Εκκλησία στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς.

ΔΕΙΤΕΠλούσιο φωτογραφικό υλικό. Η μεγάλη πανήγυρις κορυφώθηκε με ευχαριστιακή σύναξη την ημέρα της εορτής, προεξάρχοντος του σεπτού ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου. Πλήθος λαού κάθε ηλικίας μετέλαβε των Αχράντων Μυστηρίων ύστερα από σωστή προετοιμασία, τιμώντας με τον τρόπο αυτόν την Θεοτόκο και Μητέρα του Φωτός.

Την παραμονή της εορτής, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ποιμενάρχου μας και τίμησε δια της παρουσίας του την μεγάλη πανήγυρη της τοπικής μας Εκκλησίας. Μετά το πέρας του Εσπερινού σχηματίστηκε πομπή και από εξέδρας στον αύλιο χώρο του καθεδρικού Ι.Ν. εψάλησαν τα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου κατά το τυπικό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Θεοτόκου και το μήνυμα του εορτασμού. Αμέσως μετά ακολούθησε λιτανευτική πομπή με τη συμμετοχή κλήρου και λαού. Νεοι και νέες ενδεδυμένοι παραδοσιακές ενδυμασίες της Κρήτης και άλλων περιοχών πλαισίωσαν τον προϊστάμενο του καθεδρικού Ναού π. Γεώργιο Κοντογιώργη που έφερε το σεπτό θεομητορικό Σώμα.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Εορτάσαμε το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος στην Σαλαμίνα

ΕΠΟΜΕΝΟ

50 χρόνια από τα εγκαίνια του Καθεδρικού Ι.Ν. Αττικής

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος