Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επέτειο της ευρέσεως της Εικόνος της Ευαγγελιστρίας της Τήνου

Την επέτειο της ευρέσεως της Εικόνος της Ευαγγελιστρίας της Τήνου, εόρτασε η τοπική μας Εκκλησία στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου στα Μανιάτικα Πειραιώς.

Αφ’ εσπέρας  τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου και των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Με το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση του Ιερού Εικονίσματος της Υπεραγίας Θεοτόκου  υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας πέριξ των οδών του Ιερού Παρεκκλησίου.

Τέλος ο εφημέριος του Παρεκκλησίου π. Λουκάς  ευχαρίστησε κλήρο και λαό που συμμετείχαν στην εορτή.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας με Συλλειτουργούς τους κληρικούς της καθ’ ημάς Ιεράς  Μητροπόλεως .

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο θαυμαστό όραμα της Οσίας Πελαγίας και  της ευρέσεως της Θαυματουργού  Εικόνος, στην Μεσιτεία  και επέμβαση Της Θεοτόκου στις δοκιμασίες του  κόσμου, αλλά και τις υποχρεώσεις του χριστιανού στο Πρόσωπό Της .

Τέλος έκανε αναφορά στους Τρεις Ιεράρχες, τους Πατέρες  της Εκκλησίας μας που έγιναν Φως στον κόσμο με την Χάρη Του Τριαδικού Θεού και την Πρεσβεία Της Υπεραγίας Θεοτόκου, έτσι κι εμείς να βαδίσομε τον δρόμο αυτό της Σωτηρίας με Φωτεινό παράδειγμα τους Φωστήρες Της Εκκλησίας μας για να κατακτήσουμε την Βασιλεία Του Θεού.

ΕΟΡΤΗ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ 2022

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ἡ Ἐνθρόνισις τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Λαρίσης & Πλαταμῶνος κ. Κλήμεντος

ΕΠΟΜΕΝΟ

Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος