Δελτία Τύπου

Επικοινωνία του Σεβασμιωτάτου με τους άμεσα εμπλεκομένους για την υπόθεση των πορθμείων Σαλαμίνος

(φωτο αρχείου από παλαιότερες συναντήσεις)

Την αγωνία του για την κατάσταση που έχει προκύψει στις πορθμιακές συγκοινωνίες της Σαλαμίνος εξέφρασε με επιστολές του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Κ. Μουσουρούλη και τον Δήμαρχο Σαλαμίνος κ. Ι. Τσαβαρή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος.

 

«Εκ της θέσεως μας δεν δυνάμεθα να κρίνουμε την ουσία των διαδικαστικών, τεχνικών, νομικών και πολιτικών λεπτομερειών γύρω από την υπόθεση αυτή. Δεν μπορούμε όμως να μην καταθέσουμε την αγωνία μας για όλα αυτά που συμβαίνουν» σημειώνει ο Σεβασμιώτατος στην επιστολή του προς τον κ. Υπουργό.

 

Σημειώνει δε, πως «Δεκάδες χιλιάδες συμπολιτών μας που ζουν σε ελάχιστη απόσταση από το κέντρο του Κράτους μας, βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη, σε κατάσταση «πολιορκίας».

 

Είναι προφανές και αυτονόητο πως τα υπάρχοντα δρομολόγια δεν μπορούν να καλύψουν ούτε καν τις βασικές ανάγκες μετακινήσεως. Για έκτακτα και επείγοντα γεγονότα ούτε λόγος».

 

Σε άλλο σημείο της επιστολής του προς τον κ. Υπουργό, ο Σεβασμιώτατος σημειώνει πως « Ο νόμος είναι νόμος βέβαια, αλλά δεν πρέπει να ξεχνούμε πως οι νόμοι συντάσσονται για την βελτιστοποίηση της ζωής των πολιτών και όχι για το αντίθετο» καλώντας τον κ. Μουσουρούλη να φροντίσει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του «όπως αποκατασταθεί η τάξη και η εύρυθμη λειτουργία του νησιού».

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ

Στην επιστολή του προς τον κ. Δήμαρχο Σαλαμίνος ο Σεβασμιώτατος γράφει πως «Είναι προφανές πως η Ιερά Μητρόπολις Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος ενδιαφέρεται άμεσα για την εξέλιξη της υποθέσεως αυτής» σημειώνοντας ότι «Πρόκειται για ένα καίριο πλήγμα στην ζωή των συμπολιτών μας το οποίο δεν μπορεί να μας αφήσει ανεπηρέαστους».

 

Ο Σεβασμιώτατος ενημερώνει τον κ. Δήμαρχο πως «Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να ενισχύουμε τον αγώνα σας. Συμπαριστάμεθα και ευλογούμε. Προσευχόμεθα και ελπίζουμε όπως αυτή η κατάσταση αποδειχθεί παροδική και σύντομη, ώστε το συντομότερο να επανέλθει η ζωή στο νησί, στους κανονικούς της ρυθμούς».

 

Εξάλλου σήμερα, ο Σεβασμιώτατος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Δήμαρχο Σαλαμίνος ο οποίος τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις και ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον της τοπικής μας Εκκλησίας.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η ετήσια πανήγυρις της Ι.Μ. Αγίου Μάρκου Κορωπίου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Μοναδικές στιγμές κατά την εορτή των κατηχητικών σχολείων

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος