Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευχαριστήριος μεθεόρτιος Εσπερινός και κουρά μοναχού.

Μέσα στα πλαίσια του εορταστικού διημέρου της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το εσπέρας τελέστηκε μεθεόρτιος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον ομώνυμο Καθεδρικό Ιερό Ναό χοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου.
Κατά την διάρκεια του μεθεόρτιου Εσπερινού εκάρη ρασοφόρος ο προσήλυτος στην Ορθοδοξία  αδελφός εκ Βραζιλίας Άγγελος Πόρτο.

Μέσα σε κλίμα συγκινήσεως τελέστηκε η ακολουθία της ρασοφορίας υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου.

Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε πατρικές συμβουλές στον νεόκουρο και του υπενθύμισε τις υποχρεώσεις και την αυταπάρνηση του μοναχού, επιπροσθέτως τον παρότρυνε να ακολουθήσει τα βήματα του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, όπου έλαβε το όνομα του κατά την μοναχική κουρά.

Εν συνεχεία τελέστηκε η  παράκληση  στην Υπεραγία Θεοτόκο για τις πνευματικές δωρεές που ζήσαμε μέσα στο εορταστικό διήμερο και τέλος Κλήρος και λαός ευχήθηκε στον νεόκουρο μοναχό Αθανάσιο να ευαρεστήσει τον Θεό και τον Γεροντά του.

Κουρά Μοναχού Αθανασίου 2018

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Γεθσημανή τώ χωρίω, κηδεύσατέ μου τό σώμα.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος