Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου της Υπεραγίας Θεοτόκου

Στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου της Υπεραγίας Θεοτόκου χοροστάτησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος  νωρίς το απόγευμα στο Μητροπολιτικό Ιερό Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στα Μανιάτικα Πειραιώς, ενώ αργότερα χοροστάτησε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς.

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και ευχαριστίας προς την Υπέρμαχο Στρατηγό απαγγέλθηκε ο Ακάθιστος Ύμνος τόσο  Μητροπολιτικό Ιερό Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όσο και στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπως είθισται  έμπροσθεν του Σεπτού Εικονίσματος Της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζόμενης Ελεούσας οπού πολλές φορές κάνει γνωστή της Παρουσία της και χαρίζει απλόχερα τα δώρα της στον περιούσιο λαό του Κυρίου.

Με συγκίνηση και συναισθηματική φόρτιση όλο το εκκλησίασμα έψαλλε το:

«Τη Υπερμάχω Στρατηγώ»

Ο Σεβασμιώτατος, στο τέλος της ακολουθίας, απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα ανέφερε συνοπτικό ιστορικό για την αιτία και καθιέρωση του Ακαθίστου Ύμνου, την λευκοντυμένη εμφάνιση της Υπεραγίας Θεοτόκου, την συνεχή προστασία της και την ανάγκη της επικοινωνίας των πιστών μέσω των Χαιρετισμών.,

Επεκτείνοντας την ομιλία του προσέγγισε με ρητορική δεινότητα τους στίχους «Χαίρε, δι’ ης εγείρονται τρόπαια. Χαίρε, δι’ ης εχθροί καταπίπτουσι».

Ενώ με θλίψη σχολίασε όλες αυτές τις παραβακτικές  συμπεριφορές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας καθημερινά. Κάνοντας λόγο για έλλειψη Σεβασμού,  Παιδείας και νουθεσίας Κυρίου με τα αποτελέσματα να είναι εμφανή και οδυνηρά.

Τέλος ευχήθηκε καλό υπόλοιπο και ο Κύριος της δόξης να μας αξιώσει να ζήσουμε την Ανάστασή Του.

ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ 2023

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Οσίου Αλέξιου Ανθρώπου Του Θεού

ΕΠΟΜΕΝΟ

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του Μακαριστού Ιερομονάχου π. Σωφρονίου Συρίγου.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος