Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Β΄ Κυριακή των Νηστειών και ο Γ΄Κατανυκτικός Εσπερινός.

Στην Ιερά Μονή Αγίου Μηνά  Κερατσινίου Ιερούργησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος την Β Κυριακή των Νηστειών  που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, αλλά και η μνήμη του Πατριάρχου  Ιεροσολύμων Σωφρονίου όπου εορτάζει ο Διάκονος της Ιεράς Μονής π. Σωφρόνιος.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο του Πατριάρχου Ιεροσολύμων Αγίου Σωφρονίου και αγώνες που έδωσε για να αντιμετωπίσει την αίρεση των Μονοφυσιτών.

Επίσης αναφέρθηκε στην ακεραιότητα του βίου του Αγίου Σωφρονίου όπου έκανε τον πορθητή των Ιεροσολύμων Ομάρ ίμπιν Άλ Χαττάπ   να του παραδώσει με (Αχτιναμέ) ειδικό διάταγμα τα Ιερά Προσκυνήματα των Ιεροσολύμων και να τον αναγνωρίσει  Πατριάρχη του Βασιλικού έθνους και Πνευματικό ηγέτη πάντων των Χριστιανών.

Τέλος ευχήθηκε στον Διάκονο Σωφρόνιο να ακολουθήσει τα βήματα του Αγίου του να παραδειγματιστεί  από  τον βίου του, να  αγωνιστεί και να επαναφέρει ψυχές στην Ορθόδοξο Πίστη.

Το εσπέρας της Ιδία ημέρας  ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας Χοροστάτησε στην Ιερά Μονή Υπαπαντής Του Κυρίου (Φλεβαριωτίσσης)  Σαλαμίνος, στον Γ΄ Κατανυκτικό Εσπερινό συμπαραστατούμενος από των κληρικών της καθ’ ημάς  Ιεράς Μητροπόλεως.

Πλήθος κόσμου προσήλθε στον Κατανυκτικό Εσπερινό να προσευχηθεί και να προσκυνήσει τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Κυπριανού που είχε μεταφερθεί στην Ιερά μονή από το Σκευοφυλάκιο της Ιεράς Μητροπόλεως δια την  πνευματική ενίσχυση  των Χριστιανών που βρίσκονται αγωνιζόμενοι στο στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Στην ομιλία του Ο Σεβασμιώτατος σκιαγράφησε το πορτραίτο του Αγίου Γρηγορίου, μίλησε με θερμά λόγια για τον Βίο του, το έργο του, τους αγώνες υπέρ της Ορθοδοξίας και τον σκληρό αγώνα  που κλήθηκε  δώσει για να αντιμετωπίσει του Λατίνους.

Τέλος αναφέρθηκε στην μεγάλη συγγραφική κληρονομιά που μας άφησε πλουτίζοντας τις Χριστιανικές ψυχές με πνευματικά εφόδια αναλύοντας την ορθότητα της Πίστεως μας.

Τέλος ευχήθηκε καλό υπόλοιπο στους προσκυνητές, στην άξια Ηγουμένη Επιστήμη μοναχή  και στην αδελφότητα της Ιερά Μονής.  

Γ΄ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ 2019
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η Β΄Στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η Γ΄ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος