Δελτία Τύπου

Η Βασιλόπιτα του 2011 στην Ι.Μητρόπολη

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΓΟΧ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣΣτο πλαίσιο μιας σεμνής τελετής η Ιερά Μητρόπολις υποδέχθηκε το νέο πολιτικό έτος 2011 με την κοπή της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας στο μητροπολιτικό μέγαρο.

 

 

Πειραιάς, 17/1/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στο πλαίσιο μιας σεμνής τελετής η Ιερά Μητρόπολις Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος υποδέχθηκε το νέο πολιτικό έτος 2011 με την κοπή της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας στο μητροπολιτικό μέγαρο Πειραιώς το απόγευμα της Παρασκευής 1/1/2011 (14/1/2011 ν.ημ).

 

Την εκδήλωση που τίμησε δια της παρουσίας του, η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Γ.Ο.Χ. Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλίνικος Α΄ παρακολούθησε σύσσωμος ο Ιερός Κλήρος της Ι. Μητροπόλεως, εκπρόσωποι των ενοριακών συμβουλίων, και μέλη της τοπικής μας Εκκλησίας καθώς πλήθος εκπροσώπων του δημοσίου βίου.

 

Εκτός των άλλων την τελετή λάμπρυναν διά της παρουσίας τους, ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων νήσων και αλιείας  κ. Ιωάννης Διαμαντίδης , ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γρηγόριος Νιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς   κ. Στέφανος Χρήστου, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Πειραιώς , Αντιδήμαρχος  κ. Γεώργιος Δαβάκης, οι Δήμαρχοι Κερατσινιου Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής και Νικαίας – Αγ. Ιωάννου Ρέντη κ. Γεώργιος Ιωακειμίδης,    ο Αντιδήμαρχος Νικαίας – Αγ. Ιωάννου Ρέντη κ. Δημοσθένης Σταματάτος  οι βουλευτές κ.κ. Δημήτριος Καρύδης, Παναγιώτης Μελάς, Αναστάσιος Νεράντζης και Ιωάννης Τραγάκης. Ο περιφεριακός Σύμβουλος κ. Σπυρίδων Σπυρίδωνας, η γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δραπετσώνας κα. Μαυρακη, οι πολιτευτές Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Γεώργιος Σαββόπουλος και Γεώργιος Τριανταφύλλου. Ο Καθηγητής κ. Ανδρεάκος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μαρωνίτης, ο Δημοσιογράφος κ. Α. Σπίνος και άλλοι τοπικοί φορείς.

 

Ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος  κ. Γερόντιος Β΄ υποδεχόμενος τον Μακαριώτατο και τους Προσκεκλημένους της  Ι. Μητροπόλεως εξέφρασε την χαρά και τις ευχές του σημειώνοντας παράλληλα πως η νέα χρονιά που μόλις υποδεχθήκαμε είναι μια χρονιά με ιδιαίτερες απαιτήσεις για την Εκκλησία.

 

«Σε μια εποχή που ο λαός δοκιμάζεται τόσο σε επίπεδο υλικών αγαθών, όσο και σε επίπεδο ψυχικών αντοχών η Εκκλησία οφείλει να δηλώσει παρούσα. Είμαι υπερήφανος, για το έργο που έχει πραγματοποιήσει η τοπική μας Εκκλησία μέχρι τώρα, όμως οι ανάγκες γιγαντώνονται και η προσπάθεια πρέπει να γίνει εντονότερη. Ειδικά οι κληρικοί, οφείλουμε να στηρίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη, όχι μόνο υλικά αλλά και πνευματικά και ψυχικά» σημείωσε εκτός των άλλων ο Σεβασμιώτατος.

 

Με την ευκαιρία της επισκέψεως του Μακαριωτάτου στην έδρα της Ι. Μητροπόλεως, έγινε ενημέρωση από τον Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη μας για το έργο που επιτελείται στην τοπική μας Εκκλησία.

 

Για την ιστορία, να αναφερουμε πως το φλουρί της πίτας έπεσε στον Δήμαρχο Κερατσινίου κ. Λουκά Τζανή

 

Το πρωί της Παρασκευής 1/1/2011 ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος όπου τέλεσε και την δοξολογία για το νέο έτος και αντάλλαξε ευχές με τις τοπικές αρχές και το πιστό λαό της Εκκλησίας των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών στο νησί.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

ΕΠΟΜΕΝΟ

Τα Άγια Θεοφάνεια στην πόλη μας

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος