Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εορτή Της Αγίας Παρασκευής

Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια και Εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε η εορτή της Αγίας Αθληφόρου και Οσιομάρτυρος Παρασκευής στο ομώνυμο Ιερό Ησυχαστήριο στον Δήμο της Αγίας Βαρβάρας, προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου.
Πλήθος κόσμου προσήλθε να τιμήσει την Αγία.

Με το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού πραγματοποιήθηκε λιτάνευση του Ιερού Εικονίσματος της Αγίας υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας την συμμετοχή των Ιερέων της καθ` ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, των ευλαβών προσκυνητών και της Δημοτικής Αρχής  πέριξ των οδών του Ιερού Ησυχαστηρίου.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής στις Αχαρνές Αττικής για να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μονής.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ανάστημα και την Ομολογία Της Αγίας ενώ ευχήθηκε η Αθλοφόρος να μας ανοίξει τα μάτια της ψυχής και του σώματος να μας θεραπεύσει την πνευματική τύφλωση και να μας αξιώσει να δούμε το δρόμο που οδηγεί στην Βασιλεία Των Ουρανών.

Εορτή Αγ. Παρασκευής 2017

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης σε Πειραιά και Σαλαμίνα

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο Λαμπρός εορτασμός Της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος