Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα ενοριακό Ναό του Δήμου Αγίας Βαρβάρας.

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.

Το Ιερό αναλόγιο πλαισίωσαν μέλη της βυζαντινής χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Σαλαμίνος υπό τη χοραρχία του κ. Αθανασίου Ιωαννίδη.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του αναφέρθηκε στο μεγαλείο της Δεσποτικής εορτής τονίζοντας ότι είναι ένας από τους πνευματικούς σταθμούς μέσα στο χρόνο. Είναι αποκάλυψη του Θεού προς τον άνθρωπο, διότι παρέχει τη σωστή θεογνωσία και ανθρωπογνωσία που  βοηθά τη σωτηρία της ψυχής μας.
Γνωρίζοντας μας  κατά το Άγιο Ιωάννη το Δαμασκηνό, ότι αποκάλυψε επομένως, την φύση του και προφήτεψε, δηλαδή έδειξε, την λαμπρότητα κάθε ανθρώπου ο οποίος πληρούται από την χάρη του ακτίστου θείου φωτός, επισημαίνοντας ότι ο Χριστός μεταμορφώνεται και μεταμορφώνει για να οδηγήσει τον άνθρωπο στην Βασιλεία των ουρανών.

Εν συνεχεία αναγνώστηκαν ευχές υπό του Σεβασμιωτάτου υπέρ. αναχαιτίσεως  της πύρινης λαίλαπας, υπέρ ενισχύσεως των δυνάμεων κατάσβεσης και παρηγοριάς των πυροπαθών.
Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς: τον εφημέριο του Ι. Ναού π. Περίανδρο, π. Λουκά και τον Ιεροδιάκονο π.Χρυσόστομο.

ΕΟΡΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ 2021

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η πρώτη Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο Πειραιάς εορτάζει Την Κοίμηση Της Θεοτόκου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος