Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εορτή της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης στο Παλαιό Φάληρο.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η ανάμνηση του Θαύματος της Παναγίας της επονομαζόμενης Μυρτιδιωτίσσης στο Παλαιό Φάληρο στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.
Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος, άμα τη πρόσκλησή και αδεία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Καλλινίκου μετέβη στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό για να παραστεί στο διήμερο των πνευματικών εκδηλώσεων.
Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος προεξήρχε του Πανηγυρικού Εσπερινού.
Με το πέρας του Εσπερινού σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας, Προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Καλλινίκου, των συγχοροστατούντων Μητροπολιτών Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, Δημητριάδος κ. Φωτίου, τη συμμετοχή των Κληρικών της Εκκλησίας μας,του Αντιδημάρχου της Πόλεως και πλήθος κόσμου που προσήλθε να τιμήσει την Υπεραγία Θεοτόκο.
Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου, με συλλειτουργούς τον εφημέριο του Ιερού Ναού Ιερομόναχο π. Πατάπιο Αργυρό και τον Αρχιμανδρίτη π. Ευθύμιο Μπαρδάκα.

Το Ιερό Αναλόγιο πλαισιώθηκε από την βυζαντινή χορωδία του μουσικολογιωτάτου Ιεροψάλτου  κ.  Ιωάννη Γακίκου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος , αναφέρθηκε στο Θαύμα Της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην προσφορά και προστασία Της στο ανθρώπινο γένος και δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά σε όλους του Μεγάλους Πατέρες της Εκκλησίας μας, που ο καθένας με το δικό του ύφος αναφέρθηκαν στο Πρόσωπο Της Παναγίας μας.

Εορτή Παναγίας Μυρτιδιώτισσας 2017

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Δώσε αίμα σώσε μια ζωή

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η αιμοδοσία του ΝΕ.Ο.Σ στην Μητροπολή μας.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος