Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εορτή Της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Παλαιού Φαλήρου μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, κ. Γερόντιος,  κάτ. εντολή και σεπτή αδεία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ Καλλινίκου να τον εκπροσωπήσει στις εορταστικές εκδηλώσεις του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού.

 

Αφ’ εσπέρας τελέστηκε Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Ποιμενάρχου μας,  κ. Γεροντίου και των κληρικών που παρευρέθησαν στην Ιερά Πανήγυρη.

 

Με το πέρας του Εσπερινού ενδεδυμένοι νέοι  βαστάζοντας  το Ιερό Εικόνισμα της Θεοτόκου και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας, των κληρικών, του πιστού λαού και εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής το λιτάνευσαν  πέριξ του Ιερού Ναού.

 

Ανήμερα τελέστηκε Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία,  Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και των κληρικών που ετίμησαν την εορτή.

 

Πανηγυρικό λόγο  εξεφώνησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφερόμενος στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου ως Μεσίτρια και Αρωγός, εχτές , σήμερα και εις τους αιώνας. Εξιστορώντας στο θαυμαστό γεγονός της εορτής και τις δωρεές που λαμβάνουμε επικαλούμενοι την Προστασία  Της.

 

Τέλος ο εφημέριος π. Πατάπιος ευχαρίστησε κλήρο και λαό που προσήλθαν στην εορτή της Θεομήτορος επονομαζόμενης Μυρτιδιωτίσσης.

ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ 2022.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ή Γ΄ Ἐμφανίσης τοῦ Τιμίου Σταυροῦ

ΕΠΟΜΕΝΟ

Παναγίας της Γοργοϋπηκόκου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος