Δελτία Τύπου

Η εορτή της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας από τον Επίσκοπο μας

Την ανεύρεση της ιεράς εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου, της επονομασθείσης «Μυρτιδιώτισσα» τίμησε η Εκκλησία μας απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας. Ο σεπτός ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος Β΄, τίμησε την μεγάλη αυτή εορτή της Θεομήτορος σε δυο ιερούς ναούς.

Την παραμονή της εορτής, τη αδεία του οικείου ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γ.Ο.Χ. Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, χοροστάτησε του πανηγυρικού Εσπερινού που τελέσθηκε στο εορτάζων ησυχαστήριο της Παναγίας Μυρυδιωτίσσης είς την περιοχή της Ανοίξεως Αττικής.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε λιτανεία η οποία μάλιστα πέρασε και από το Κοιμητήριο όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνος δέησις.

 

 

Την κυριώνυμο ημέρα, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα ιερό ενοριακό Ναό της Μυρτιδιωτίσσης στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, τη σεπτή αδεία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Γ.Ο.Χ. Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Καλλινίκου.

Απευθυνόμενος προς το πολυπληθές εκκλησίασμα και στους δυο Ναούς, τόνιζε την ανάγκη πνευματικής εγρηγόρσεως και κάλεσε τον πιστό λαό να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Ιεράς Συνόδου για προσευχητική σύναξη προς αποτροπή της αποχριστιανοποιήσεως της χώρας μας.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΟΡΤΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΔΩ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Συνοδικὴ προσευχητικὴ Σύναξις πρὸς ἀποτροπὴν τῆς ἀποχριστιανοποιήσεως

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου σχετικά με τον Όσιο Ιερώνυμο

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος