Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Με την πρέπουσα  κατάνυξη  εορτάστηκε  η εορτή του  Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, στην ομώνυμη  Ιερά Μονή  στον Δήμο Κερατσινίου.

Αφ΄ εσπέρας τελέστηκε  Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου και την συμμετοχή των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Με το πέρας ου Εσπερινού. πραγματοποιήθηκε λιτάνευση  της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Δημητρίου  υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας πέριξ των οδών της Ιεράς Μονής.

ην κυριώνυμο ημέρα  τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο  προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου  με συλλείτουργό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομο και κληρικούς της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

  Τον πανηγυρικό της ημέρας   εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος  αναφερόμενος  στο πνευματικό ανάστημα  του Αγίου Δημητρίου , στο μαρτύριο και την τόλμη του. την  ανδρεία και την Πίστη,  όπως  και την αυταπάρνηση που πρέπει να δείχνει και να βιώνει ο χριστιανός, για να ενώνεται καρδιακά και μυστηριακά με τον Θεό.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 2019.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Αγίου Αρτεμίου.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ἡ 10η Πανελλήνια Συνάντηση τοῦ Νε.Ο.Σ.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος