Δελτία Τύπου

Η εορτή του Αγ. Δημητρίου στην Ι. Μητρόπολη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε στην τοπική μας Εκκλησία η εορτή του Αγίου Δημητρίου . Στον ομώνυμη εορτάζουσα  Ι. Μονή στην περιοχή της Αμφιάλης Κερατσινίου πραγματοποιήθηκαν λατρευτικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις στις οποίες προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος.

 

Την παραμονή της εορτής, 7 Νοεμβρίου, τελέσθηκε μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Ποιμενάρχου μας και τη συμμετοχή του Ι. Κλήρου της τοπικής μας Εκκλησίας.  

 

 

 

 

 

 

 

Την κυριώνυμο ημέρα, τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ι. Εικόνος όπου ακολούθησε  πλήθος πιστών ενώ από πλευράς αρχών παρέστη, ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής, οι Αντιδήμαρχοι κ. Οικονομάκης Νικόλαος και       η κα. Μόσχου Ειρήνη. 

 

Στον πανηγυρικό της ημέρας που εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον ρόλο που διαδραμάτισε ο Μεγαλομάρτυς Άγιος Δημήτριος, ο οποίος με την αρετή, την πίστη, την αγιότητα και την αυτοθυσία του για το Χριστό οδηγήθηκε στο φρικτό θάνατο. Κλείνοντας ευχήθηκε όπως όλοι μας γίνουμε μιμητές της ζωής του Αγίου.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Άρθρο του Σεβασμιωτάτου περί «κάλπικων σωτήρων»

ΕΠΟΜΕΝΟ

Πανηγύρισε η Ι.Μ. Αγίου Αρτεμίου Κορυδαλλού

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος