Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εύρεση της Θαυματουργού εικόνος του Ευαγγελισμού Της Θεοτόκου της Τήνου

Την επέτειο της ευρέσεως της θαυματουργού ιεράς εικόνος της Παναγίας της Τήνου, τίμησε η τοπική μας Εκκλησία στο ιερό παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην περιοχή Μανιάτικα Πειραιώς.

Αφ’ εσπέρας τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου και τη συμμέτοχή του ιερού κλήρου της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας με συλλειτουργούς τον π. Αναστάσιο και π. Ιωάννη.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του προς το ευσεβές εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στην εύρεση της Θαυματουργού εικόνος του Ευαγγελισμού Της Θεοτόκου οπου εορτάζει και το Ιερό Παρεκκλήσιο, στην εορτή των Τριών Ιεραρχών, όπως και την δύναμη της μετανοίας, της προσφοράς και της ταπεινώσεως, αφού η εκκλησία μας την παραμονή εόρτασε την Κυριακή της Απόκρεω όπου αναφέρεται η Δευτέρα Παρουσία, κάνοντας παράλληλη αναφορά στην υπευθυνότητα που πρέπει να έχει ο Χριστιανός, την εγρήγορση και την προετοιμασία που θα του εξασφαλίσουν την Ουράνιο Βασιλεία.

Εορτή Ευρέσεως Εικόνος Παναγίας 2018

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Οσίου Πατρός ημών Ιωάννου του Νέου Ελεήμωνος.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο Σεβασμιώτατος στην Παναγία την Ακρωτηριανή της Σερίφου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος