Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ιερά Μνήμη Του Αγίου Νεκτάριου.

Στην νήσο Αίγινα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ζωή του σύγχρονου Αγίου της Εκκλησίας μας, Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας για να προεξάρχει των λατρευτικών εκδηλώσεων.
Ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος  κ. Γερόντιος  ιερούργησε στον Ι. Ναό Αγίων Αναργύρων  Αιγίνης, με συλλειτουργούς τον εφημέριο του Ι. Ναού π. Γεώργιο Κανέτη και τον π. Αναστάσιο Αλιφραγκή.
Πλήθος πιστών τίμησε την εορτή, ζητώντας την Χάρη και την Ευλογία του Θεού δια πρεσβειών του εορταζομένου Αγίου.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος τονίζοντας ότι ο εορτάζων Άγιος αποτελεί για όλους μας πρότυπο υπομονής και ταπεινώσεως.
Πρότυπο πίστεως σε καιρούς πού η πίστη μας καθημερινώς κλονίζεται από τους ανέμους της απιστίας, τής αμφιβολίας και τής αμφισβητήσεως.
Ατενίζοντας τον βίο του εορταζομένου Αγίου, έρχεται στην ενθύμηση μας η προτροπή του Κυρίου μας «Άγιοι γίνεσθε ότι εγώ Άγιος ειμί» και εδώ, πάλι ο Άγιος μας διδάσκει με την παραδειγματική ζωή του από την νεότητα του, τηρώντας τις εντολές του Θεού μέχρι και την αγία του κοίμηση.

Εορτή Αγ. Νεκταρίου Αίγινα 2016

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Εορτή Των Παμμέγιστων Ταξιαρχών

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η Πανήγυρις Του Αγίου Μηνά

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος