Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ιερά Μνήμη του Αγίου Νικολάου

Σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, του Θαυματουργού, στην Ιερά Μητρόπολη μας.

Το εσπέρας της εορτής, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Κορυδαλλού, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, κ. Γεροντίου και τη συμμετοχή ιερέων της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Πλήθος ευσεβών Χριστιανών της ευρύτερης περιοχής, προσήλθαν με κατάνυξη και ευλάβεια για να τιμήσουν τον προστάτη Άγιο τους καθώς και να ασπασθούν το Ιερό Εικόνισμα του.

Με το πέρας του Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος του εορτάζοντος Αγίου Νικολάου πέριξ των οδών του Ιερού Ναού υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας, την παρουσία των  Δημάρχων και Αντιδημάρχων  Κορυδαλλού  κ. Κ Νικόλαος Χουρσαλά ,Αντ. κ. Γεώργιου  Δημόπουλου,του  Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας κ. Μίχου Λάμπρου και  Αντ/ρχου κ.Δημητρίου  Σωτηρόπουλου,  μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.

Τέλος ο εφημέριος του ιερού Ναού π. Ιωάννης Κάτσαρης, ευχαρίστησε τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας, τον Κλήρο, τους Δημάρχους και φορείς της Πόλεως, τον πιστό λαό του Θεού και παρέθεσε κέρασμα  στην αίθουσα του Ι. Ναού.

Ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, κ. Γεροντίου με συλλειτουργούς τον εφημέριο του Ι. Ναού π. Ιωάννη, π. Σωφρόνιο και τον Διάκονο π. Λουκά, παρουσία του   Δήμαρχου  της πόλεως και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος  ανέπτυξε  το κήρυγμά του δανειζόμενος  τους στίχους  του κοντακίου « Εν τοις Μύροις, Άγιε, Ιερουργός ανεδείχθης, του Χριστού γαρ Όσιε, το Ευαγγέλιον πληρώσας…» και έπλεξε το εγκώμιο του Αγίου κάνοντας αναφορά  γύρω από την ανιδιοτελή αγάπη προς τον πλησίον, την φωτεινή ζωή του, τα θαύματά και όλα αυτά τα στοιχεία που συνέθεσαν το αγωνιστικό του φρόνημα, για να τον ονομάσει η Αγία μας Εκκλησιά: Κανόνα Πίστεως και εικόνα πραότητος.

Τέλος η επιτροπή του Ιερού Ναού εις ένδειξη αγάπης και αγαστής συνεργασίας Δήμων και  Ιεράς Μητροπόλεως  παρέθεσε  τράπεζα  σε κατάστημα της πόλεως  παρουσία του Σεπτού Ποιμενάρχου μας και των:  Βουλευτή β Πειραιώς κ. Δημήτριο Μαρκόπουλο, τον Δήμαρχο Κορυδαλλού  κ. Νικόλαο Χουρσαλά ,Αντ/ρχο  κ. Γεώργιο  Δημόπουλο, τον   Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας κ. Μίχο Λάμπρο και Αντ/ρχο κ. Δημήτριο Σωτηρόπουλο.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 2019
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ιερά Αγρυπνία της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η Σύλληψις της Θεοπρομήτορος Αγίας Άννης

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος