Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ι.Μ. Πειραιώς και Σαλαμίνος τιμά τον Ποιμενάρχη της.

Την Ιερά μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Γεροντίου του εν Βουλευτηρίοις, τίμησε με ιεροπρέπεια και πανηγυρικό τόνο η τοπική μας Εκκλησία, προσευχόμενη ταυτόχρονα υπέρ υγείας και αναγνωρίσεως της   συν Θεώ  Ποιμαντορίας  του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου αυτής.

Την παραμονή της εορτής ως  είθισται, τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός εις την Ιερά Μονή Υπαπαντής του Κυρίου, Φλεβαριωτίσσης. Αιαντείου Σαλαμίνος, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου και  συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου  πλαισιωμένους από κληρικών των όμορων  Μητροπόλεων, παρουσία του  Δημάρχου της Νήσου κ Γεωργίου Παναγόπουλου, πολιτευτών,  Δημοτικών Συμβούλων και ευλαβών προσκυνητών που προσήλθαν  να τιμήσουν τον Επίσκοπό τους.

Τον Πανηγυρικό εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος, σκιαγραφώντας το πνευματικό ανάστημα του Οσίου Γεροντίου, την άριστη πνευματική καθοδήγηση, όπου με διάκριση καθοδηγούσε τις ψυχές που του είχε εμπιστευθεί ο Θεός να τις οδηγήσει στην Βασιλεία των Ουρανών, ευχόμενος ο εορτάζων Ποιμενάρχης μας να «πατήσει» στα βήματα του Οσίου και να απολαύσει τους καρπούς της χάριτος Του Κυρίου.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο  στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς ,  προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου, τη συμμετοχή των  Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, Θεσσαλονίκης κ. Γρηγορίου  και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Γαρδικίου κ. Κλήμεντος, Ιερέων και Διακόνων της Εκκλησίας μας, παρουσία Μοναστικών αντιπροσωπειών, πολιτικών και Δημοτικών φορέων καθώς πλήθος πιστού λαού που προσήλθε να ευχηθεί και να τιμήσει τον Ποιμενάρχη του.

Τα  δεξιό ιερό  αναλόγιο  πλαισιώθηκε από την  βυζαντινή χορωδία του μουσικολογιωτάτου χοράρχου της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αθανασίου Ιωαννίδη.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Θεοφιλέστατος Γαρδικίου κ. Κλήμης  όπου αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Οσίου Πατρός ημών Γεροντίου του εν Βουλευτηρίοις και εκμεταλλευόμενος ενός θαυμαστού γεγονότος που συνέβη στην Ιερά Σκήτη της Αγίας Άννης ,όπου ήταν αποτέλεσμα και καρπός προσευχής η εμφάνιση  του ύδατος, σε έναν άνυδρο τόπο.

Δίδοντας περισσότερη έμφαση στο κήρυγμά του, για την ευθύνη και την  διάκριση την οποία πρέπει να έχουμε σε κάθε τι αγαθό μας δίδει απλόχερα η Χάρις Του Θεού.

 Τελειώνοντας τον λόγο του, εξήρε το Πνευματικό και Ποιμαντικό έργο του Σεπτού Ποιμενάρχου μας,  ευχόμενος να έχει ψυχική και σωματική δύναμη να οδηγήσει το ποίμνιό του στη χαρά του Παραδείσου.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας συγκινηθείς από την αγάπη του Κλήρου και του λαού ευχαρίστησε θερμά τους παρισταμένους Αρχιερείς για την φιλάδελφη παρουσία τους στην εορτή, τους κληρικούς της εκκλησίας μας, καθώς και όλους όσους προσήλθαν να τιμήσουν τον Όσιο και εκείνον προσωπικά, ζητώντας την προσευχή όλων για να φέρει εις πέρας την Διακονία που του εμπιστεύτηκε η Εκκλησία Του Χριστού.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθει τράπεζα την οποία ευλόγησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Καλλίνικος.

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΟΥ ΜΑΣ 2019
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Εσπερινος και Θ.Λειτουργία στην σκήτη Του Αγίου Γλυκερίου Κυριακή Β΄Ματθαίου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Συνοδική Ἀνακοίνωση διά τόν Συνοδικό Ἑορτασμό τοῦ Ἀποστόλου Παύλου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος