Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η κατά Σάρκα Περιτομή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος, μετέβη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης  μας, κ. Γερόντιος με αφορμή τον εορτασμό της μεγάλης Δεσποτικής εορτής, της κατά Σάρκα Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού καθώς επίσης και της Ιεράς μνήμης του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Ουρανοφάντορος Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Μεγάλου.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας με συλλειτουργό τον εφημέριο του Ι. Ναού π. Πέτρο και τον Ιεροδιάκονο π. Λουκά.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος της νήσου κ. Γεώργιος Παναγόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Νικόλαος Κόγιας, Αντώνιος Βακάλης μέλη του Δημοτικού συμβουλίου   και πλήθος ευσεβών Χριστιανών.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του εκθείασε την  πνευματικότητα το ήθος και την τόλμη του Μεγάλου Βασιλείου, όπου κρατούσε ανόθευτη την πίστη που παρέλαβε χωρίς να κάνει εκπτώσεις,  ιδιαιτέρως στα δογματικά ζητήματα.

Τονίζοντας ότι η εποχή που διανύουμε θα πρέπει να είναι αρχή ομολογίας και όχι ολιγοπιστίας και διαστρέβλωσης της παραδόσεως των πατέρων της εκκλησίας μας.

Τέλος έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα  του Ιερού Ναού και ευχήθηκε καλή και ομολογιακή χρονιά στο εκκλησίασμα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε την Γυναικεία Ιερά Μονή Υπαπαντής του Κυρίου στην Σαλαμίνα ευλόγησε και έκοψε την παραδοσιακή Αγιοβασιλόπιτα  μεταφέροντας το εόρτιο μήνυμα της ημέρας και ευχήθηκε στην Ηγουμένη Επιστήμη μοναχή και τη μοναστική αδελφότητα.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 2020.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ἀνακοίνωση της Ι. Συνόδου γιὰ τις βλάσφημες ἀναρτήσεις σχετικὰ μὲ τὸν Κύριο καὶ Θεό μας Ἰησοῦ Χριστὸ

ΕΠΟΜΕΝΟ

«Εὐλόγησον τόν στέφανον τοῦ ἐνιαυτοῦ τῆς χρηστότητός σου, Κύριε»

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος