Δελτία Τύπου

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην τοπική Εκκλησία μας

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης την Α΄ Κυριακή των Νηστειών κατά την οποία η Αγία Εκκλησία τιμά την Αναστήλωση των ιερών εικόνων.

Πλήθος πιστών παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία μετά το πέρας της οποίας αναγνώσθηκε το λεγόμενο «Συνοδικό» και τελέσθηκε η λιτάνευση των ιερών εικόνων.

Τιμώντας την παράδοση και τις ιερές παρακαταθήκες των Αγίων Πατέρων, σε όλους τους Ναούς της τοπικής μας Εκκλησίας αναγνώσθηκε το πλήρες κείμενο συμπεριλαμβανομένων των Αναθεμάτων τα οποία οι νεωτεριστές έχουν απαλείψει για τους γνωστούς οκουμενιστικούς λόγους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας εξέφρασε για μια ακόμη φορά την ιδιαίτερη χαρά του για το γεγονός πως ο Ναός ήταν γεμάτος από νέα παιδιά.

25940019735_50d94aedc0_k

ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το απόγευμα της Κυριακής της Ορθοδοξίας η Ιερά Μητρόπολη φιλοξένησε όπως κάθε χρόνο την Συνοδική Εκδήλωση, που έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ο.Λ.Π.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλίνικος, μέλη της Ι. Συνόδου, Κληρικοί όλων των βαθμίδων, μοναχοί και μοναχές και πλήθος πιστών.

Την εκδήλωση στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σεβ, Επίσκοπος Φιλίππων κ. Αμβρόσιος, παρουσίασε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ.Π. & Σ, πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Κοντογιώργης.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Κυριακή Ορθοδοξίας 2016

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η Α΄Στάση των Χαιρετισμών στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

ΕΠΟΜΕΝΟ

Μνήμη Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος