Δελτία Τύπου

Η μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Ι. Μητρόπολη

 

Την ιερά μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου τίμησε η τοπική μας Εκκλησία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Πειραιώς.

 

Των λατρευτικών εκδηλώσεων προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου,  και εν συνεχεία ακολούθησε η πάνδημος λιτάνευσις της Ι. Εικόνος του Αγίου Αποστόλου Παύλου παιανιζούσης της φιλαρμονικής μπάντας του αρχηγείου της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

 

Εκ μέρους του ελληνικού Κοινοβουλίου το παρόν έδωσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αναστάσιος Νεράντζης ενώ από τον χώρο της τοπικής αυτοδιοικήσεως, η δημοτική σύμβουλος Νικαίας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη κα. Αθηνά Χαραλαμπίδου Μπούτση και ο δημοτικός σύμβουλος και τ. αντιδήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Σάββας Σαββίδης.

 

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε αρχιερατική Θ. Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχ ου μας ο οποίος από του Ιερού Βήματος του Ναού απευθυνόμενος προς το πολυπληθές εκκλησίασμα κατήγγειλε την πλάνη του νεοημερολογιτισμού που βρίσκεται «στο άρμα του Οικουμενισμού».

 

«Σήμερα που εορτάζει ο Άγιος Απόστολος των Εθνών Παύλος ο οποίος έφερε τον Χριστιανισμό στην πατρίδα μας, ιδρύοντας τις Εκκλησίες των Αθηνών, της Κορίνθου, των Φιλίππων κ.α. πρέπει να παρατηρήσω με θλίψη ότι ο τόπος μας χρειάζεται επανευαγγελισμό» σημείωσε ο Σεβασμιώτατος.

 

Σχολιάζοντας το γεγονός πως εφέτος  κατά την αντίστοιχη εορτή με το νέο δήθεν διορθωμένο ημερολόγιο δεν υπήρχε νηστεία, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι  «Κάθε μέρα που περνά, ο οικουμενισμός και οι νεωτερισμοί απομακρύνουν όλο και περισσότερο την λεγόμενη «Εκκλησία του νέου ημερολογίου» από τις ρίζες και τις παραδόσεις της πίστεως μας, μεγεθύνοντας έτσι το βάρος της δικής μας αποστολής του «μικρού ποιμνίου» που παρά τα όσα μας καταμαρτυρούν, παρά τις διώξεις, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις και την πολεμική, παραμένουμε σταθεροί στο ύψος των περιστάσεων διατηρώντας την πίστη των Πατέρων μας όπως ακριβώς της παραλάβαμε». 

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Φωτογραφίες από τον εορτασμό μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

 

  

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η ονομαστική εορτή του Σεβασμιωτάτου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η ονομαστική εορτή του Ποιμενάρχου μας

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος