Δελτία Τύπου

Η Πρωτοχρονιά στην τοπική μας Εκκλησία

Με κάθε λαμπρότητα και χριστιανική πνευματικότητα υποδέχθηκε το νέο πολιτικό έτος η τοπική μας Εκκλησία τιμώντας παράλληλα τη μνήμη του Μεγάλου Ιεράρχου της Εκκλησίας μας, Αγίου Βασιλείου.

 

Σε όλους τους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος με μέριμνα των ιερατικώς προϊσταμένων τελέσθηκαν πανηγυρικές Θ. Λειτουργίες τις οποίες παρακολούθησε και συμμετείχε πλήθος πιστών.

Κατά τα ειωθότα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε την πρωτοχρονιάτικη Θ. Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος μετά το πέρας της οποίας χοροστάτησε εις την επίσημη Δοξολογία επι τω νέω έτει.

Μαζί με το πλήρωμα της εν Σαλαμίνι τοπικής Εκκλησίας, την Θ. Λειτουργία και την Δοξολογία παρακολούθησαν και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών με πρώτο τον αντιδήμαρχο Σαλαμίνος κ. Θ. Μπερή ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμο, επικεφαλής κλιμακίου μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και έκοψε την πρωτοχρονιάτικη Αγιοβασιλόπιτα και αντάλλαξε ευχές με κλήρο και λαό. ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αμέσως μετά πραγματοποίησε την καθιερωμένη επίσκεψη του στο ιερό κοινόβιο της Υπαπαντής του Κυρίου (Φλεβαριωτίσσης) όπου αντάλλαξε ευχές με την Καθηγουμένη Επιστήμη μοναχή και τις αδελφές ενώ ευλόγησε την Βασιλόπιτα.

Την παραμονή της πρωτοχρονιάς, ο Σεβασμιώτατος ανταποκρίθηκε στην ευγενική πρόσκληση της αδελφότητος της Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βαρνάβα Αττικής, όπου με άδεια του οικείου ποιμενάρχου, τέλεσε Εσπερινό εις το παρεκκλήσιο της Ι.Μονής το οποίο είναι αφιερωμένο στον Μέγα Βασίλειο.

Ο Σεβασμιώτατος έκοψε και την πίτα της αδελφότητος ευχόμενος παν έργον αγαθόν εις την Καθηγουμένη Χριστονύμφη μοναχή και την αδελφότητα.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η πρωτοχρονιάτικη Αγιοβασιλόπιτα της Ιεράς Μητροπόλεως

ΕΠΟΜΕΝΟ

Παρουσία χιλιάδων πιστών η τελετή του αγιασμού των Υδάτων στον Πειραιά

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος