Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Υπαπαντή Του Κυρίου.

Με την πρέπουσα ιεροπρέπεια εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολή μας η μεγάλη εορτή της Υπαπαντής Του Κυρίου, τόσο στον Πειραιά όσο και στην Σαλαμίνα όπου βρίσκονται οι δύο ομώνυμοι Ι. Ναοί.

Την παραμονή της εορτής, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου Καλλιπόλεως –Πειραιώς,
Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος επεκτάθηκε στην διπλή εορτή (Δεσποτική και Θεομητορική ) και ανέπτυξε την Θεολογική της πλευρά θυμίζοντας στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της εκκλησίας μας, ότι κάποτε η εορτή της Υπαπαντής θεωρείτο η εορτή της Μητέρας, αλλά δυστυχώς η πρόοδος…(η κακή πρόοδος) και οι ένθερμοι υποστηρικτές της προσπαθούν να μας καταστήσουν Όντα χωρίς Θρησκευτική , Εθνική και ηθική συνείδηση.

Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε λιτανεία της Ιεράς Εικόνος υπό τους ήχους της φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Πειραιώς με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και των πιστών που προσήλθαν να τιμήσουν την εορτή.
Την κυριώνυμο ημέρα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο καθολικό της Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Υπαπαντής του Κυρίου Σαλαμίνος
Στην προσλαλιά του ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Δικαίου Συμεών και την αγάπη που του έδειξε ο Τριαδικός Θεός. Τονίζοντας ότι ο Χριστός, ο Υιός και Λόγος του Θεού, μέσω του οποίου δημιουργήθηκε ο κόσμος, τώρα βαστάζεται ως βρέφος στα χέρια του Συμεών· Αυτός ο ίδιος ο Θεός, που έδωσε στους ανθρώπους το Νόμο, τώρα ο Ίδιος πραγματοποιεί το Νόμο και καταδέχεται ως βρέφος να αναπαυθεί στην αγκαλιά του Συμεών.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος πέριξ της Ιεράς Μονής.
Ο Σεβασμιώτατος εξήρε το έργο της αδελφότητος υπό την καθοδήγηση της Οσιολογιωτάτης Καθηγουμένης, Επιστήμης Μοναχής, και κάλεσε τον πιστό λαό να εξακολουθήσει να στηρίζει τα μοναστήρια του τόπου μας, μιας και αποτελούν κάστρα πίστεως και φάρους αληθείας.

ΕΟΡΤΗ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ 2023

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Οσίου Αρσενίου του εν Πάρω.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Εξόδιος  Ακολουθία Καθηγουμένης  Θέκλας Μοναχής.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος