Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΙΔ` Κυριακή του Ματθαίου.

Στην Ιερά Μονή του Αγίου Δημητρίου Κερατσινίου Ιερούργησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος την ΙΔ` Κυριακή του Ματθαίου.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος έθιξε την ευθηνή για την πνευματική μας πορεία.

Αναφέρθηκε στον 44ο  ψαλμός, που είναι καθαρά μεσσιανικός, αναφέρεται στους μυστικούς γάμους του Χριστού με την Εκκλησία αλλά και με κάθε ψυχή ανθρώπου.

Αλλά πλατιάζοντας τον λόγο του,  αναφέρθηκε  στον Προφήτη Ωσηέ  και στο παράξενο και σκανδαλιστικό  γεγονός που τον διέταξε ο Θεός να κάνει  { να νυμφευθεί μια πόρνη,} για να δείξει πόσο τον στεναχωρεί όταν εμείς τον εγκαταλείπουμε, διότι αυτή και μετα το γάμο της πόρνευε και ο Ωσηέ καιγόταν από την συμπεριφορά της, Τότε του είπε ο Θεός  ότι όπως αγανακτεί και πενθεί αυτός για την άπιστη γυναίκα του έτσι κάνει και ο Θεός, όταν είμαστε ανυπάκουοι στον Λόγο Του και τον απατούμε και λατρεύοντας  άλλους θεούς {την ύλη}.

Τέλος αναφέρθηκε στην Φιλευσπλαχνία Του, τονίζοντας ότι οι προσκλήσεις που μας δίνεις ο Θεός στη ζωή μας είναι πάρα πολλές αλλά όχι δεδομένες , όταν βλέπει την αδιαφορία μας, ίσως της επόμενη φορά να μην φτάσει η πρόσκληση…

ΙΔ΄ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ 2023

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του Θαυματουργού

ΕΠΟΜΕΝΟ

Αρχή της Ινδίκτου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος