Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυριακή Δ΄Λουκά Των Αγίων Πατέρων της Ζ΄Οικουμενικής Συνόδου.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου π. Κοκκινιάς Ιερούργησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ Γερόντιος, ανήμερα της Δ’ Κυριακής του Λουκά και των Αγίων Πατέρων της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου.
Στην Προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην παραβολή του Σπορέως όπου είναι χαρακτηριστική για κάθε ομάδα ανθρώπων που εκκλησιάζονται και ακούν τον Ευαγγελικό Λόγο.

Διευρύνοντας την ομιλία του ανέφερε ότι ο Θεός μας δίνει όλα αυτά τα «εργαλεία» που χρειάζεται το χωράφι μας για να καλλιεργηθεί, το αν καλλιεργηθεί ή όχι είναι στην διάθεση και την ζωή του εκάστοτε που έχει παραλάβει τα εργαλεία να το καλλιεργήσει, ή θα τα αφήσει σε μια αποθήκη να αραχνιάσουν ή θα τα χρησιμοποιήσει και θα δει το χωράφι του να προοδεύει και να βγάζει καρπούς.

Δυστυχώς σήμερα δεν ασχολούμαστε με το «χωράφι μας» αλλά με την ζωή κάποιου άλλου είτε γιατί δεν μας συμφέρει να δούμε τι καλλιεργούμε μέσα στο δικό μας «χωράφι» μίσος, αδικία, ζηλοφθονία, κατάκριση, καταλαλιά, είτε γιατί μας έχει πείσει ο πειρασμός ότι όλα τα κάνουμε τέλεια αγνοώντας το Λόγο Του Θεού και υποτασσόμενοί στα θέλω τα δικά μας.

Και ο λόγος ότι ασχολούμαστε συνεχώς με τα πετραδάκια και αγκαθάκια του αδελφού μας, δεν μας αφήνει να βγάλουμε τα δικά μας αγκωνάρια και αγκάθια με αποτέλεσμα να καταπνίγουν τον Λόγο Του Θεού και να μην καρποφορεί.

Η υποστολή της σημαίας του εγωισμού μας είναι το πρώτο εργαλείο που θα αρχίσει να δίνει άλλη όψη στο χωράφι μας.

Δ΄ ΚΥΡΙΑΚΗ του ΛΟΥΚΑ 2021.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ἐπέτειος Ἐνθρονίσεως Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν κ. Καλλινίκου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του Οσίου Πατρός ημών Παχωμίου του Χιοπολίτου.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος