Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυριακή προς Της  Χριστού Γεννήσεως

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας Ιερούργησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας  κ. Γερόντιος  την Κυριακή προς της  Χριστού Γεννήσεως.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον σκοπό που αναγιγνώσκεται όλος αυτός ο κατάλογος ονομάτων,   άλλα γνωστά σε εμάς και τα περισσότερα  άγνωστα, αλλά όλα συντελούν στο να κατανοηθεί και ιδιαίτερα από τις αιρετικές προπαγάνδες, ότι  Ο Ιησούς Χριστός είναι υπαρκτό πρόσωπο και δεν είναι εφεύρημα κάποιας χριστιανικής ιδεολογίας.

Τονίζοντας ότι ο Θεός Πατήρ απεκάλυψε το όνομα Αυτού Εμμανουήλ που σημαίνει ο θεός μεθ΄ ημών.

Σας στέλνω το Μονογενή μου Υιό να μείνει μαζί σας , μας προαναγγέλλει  με τους Προφήτες, αλλά τι τραγική  αντίθεση…. η Πρόνοια και φιλευσπλαχνία του Θεού ενδιαφέρεται για το δημιούργημα Του και το ίδιο το δημιούργημα τον θεωρεί ξένο και άγνωστο.

Στολίζει φάτνες, ανάβει  λαμπιόνια  τάχα να  υποδεχτεί  ποιον; Αυτόν που δεν θέλησε να μάθει ποιος είναι. αλλά η πραγματική φάτνη που θα έπρεπε να ετοιμάσει, είναι παγωμένη και σκοτεινή από αρετές , ΓΙΑΤΙ; Διότι ο άνθρωπος έδωσε το είναι του στην ύλη, στην ευμάρεια και στον πλούτο, στο κυνήγι της δόξας και της φιληδονίας χωρίς να αφήσει μια γωνιά μες την καρδιά του γι’ αυτόν Τον Ταπεινό Μεγάλο Θεό, που δεν του φέρνει τα δώρα που προσμένει για να αποκτήσει ακόμα περισσότερο εγωισμό και κυριαρχία, αλλά του φέρνει τα Δώρα Της Σωτηρίας και της ανάβασης στον ουρανό.

Κλείνοντας είπε: Ας αναλογιστούμε παιδιά μου, που ανήκουμε; Και τι ετοιμάσαμε εμείς, γι’ Εκείνον που έρχεται; και ας πράξουμε ανάλογα……

Τέλος ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα και ο αστέρας τις Βηθλεέμ να φωτίσει τις καρδιές μας.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ 201

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

ΕΥΧΕΣ

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ακολουθία των Βασιλικών Ωρών

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος