Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυριακή Προ Των Φώτων

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Χρυσοστόμου του από Φλωρίνης  Νέου Ομολογητού στο Κερατσίνι, ιερούργησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος Κυριακή Προ Των Φώτων.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος επικεντρώθηκε στο κήρυγμα του Τιμίου Προδρόμου και στην προτροπή Του στην Μετάνοια.

Στο Μέγα αυτό μυστήριο που εξασφαλίζει την διαδρομή του κάθε χριστιανού κοντά στον Ουράνιο Πατέρα και Θεό μας.

Η προτροπή Του Τιμίου Προδρόμου έρχεται να επαληθεύσει την αναγκαιότητα  του μυστηρίου της εξομολογήσεως και να διαψεύσει  «κάποιους» που άκομψα την τοποθετούν σε «λόγια του κλήρου»

Η εκκλησία ως Κιβωτός υποχρεούται να διαφυλάξει τις ψυχές που της εμπιστεύτηκε ο Δημιουργός του σύμπαντος κόσμου και ταυτόχρονα  μέσα από την Πατερική διδασκαλία να τις οδηγήσει στη Βασιλεία των Ουρανών, να γνωστοποιήσει  στους πιστούς ότι ο Εκκλησιασμός και τα μυστήρια της Εκκλησίας μας είναι έργο και όχι πάρεργο διότι μέσα από αυτή την επικοινωνία με τον Θεό ο άνθρωπος πλημυρίζει από την Χάρη Του Αγίου Πνεύματος.

Εν συνεχεία  έκοψε την Αγιοβασιλόπιττα  ευχόμενος το νέο έτος να είναι καρποφόρο με πνευματικούς καρπούς και ομολογίες και ανανέωσε το «ραντεβού» με τους πιστούς στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Της  Θεοτόκου, στον Καραβά  την Πέμπτη 6/19 Ιανουαρίου όπου θα ξεκινήσει η λιτανευτική πομπή για τον Αγιασμό των υδάτων στον Κεντρικό Λιμένα Πειραιώς έναντι του Αγίου Σπυρίδωνος.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ 2023.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας στη Μητροπολή μας.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος