Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυριακή της Απόκρεω.

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου  Πειραιώς Ιερούργησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος την Κυριακή της Απόκρεω.

Στην προσλαλιά του εστίασε στην θεολογική εξήγηση των  τριών Κυριακών του Τριωδίου ως προπαρασκευαστικό Στάδιο του μεγάλου αγώνος που καλείτε να δώσει ο χριστιανός στην περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Τόνισε τις αρετές των προηγούμενων Κυριακών και  την φιλευσπλαχνία του Τριαδικού Θεού,

Εκμεταλλευόμενος την Ευαγγελική περικοπή   τόνισε ότι ο Θεός δεν είναι μόνο ο Θεός της Αγάπης, αλλά και ο Θεός της δικαιοσύνης, μας δίδαξε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να προσελκύσουμε την αγάπη του.

Από την άκρα αγάπη του για τον άνθρωπο, έπαθε Εκείνος επάνω στο Σταυρό, κάνοντας γνωστό στα μήκη και τα πλάτη της γης την  φιλευσπλαχνία του, σε αυτά τα πρότυπα   οφείλουμε να πορευόμαστε κι εμείς,  να μην επαναπαυόμαστε στην προσωπική μας άνεση, αλλά να αναζητούμε, κινούμενοι από γνήσια αγάπη, εκείνους τους αδελφούς μας που έχουν πάντοτε την ανάγκη μας.

Η ημέρα Της Κρίσεως είναι εκείνη που αποδίδει στον καθένα μας τον πραγματικό του «μισθό>. Στην επίγεια  ζωή που διανύουμε σίγουρα υπάρχουν αδικίες τις οποίες κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να δικάσει, κανένας δικαστής δεν θα επιβάλλει φυλάκιση σε κάποιον γιατί δεν ελέησε το πεινασμένο, γιατί δεν έντυσε τον γυμνό και ί δεν περιέθαλψε τον ασθενή, αλλά μόνο ο Κριτής του σύμπαντος κόσμου , που άφησε τον νόμο του και δεν τηρήθηκε από τους υπηκόους Του.

Από την στιγμή που εκλείπει η αγάπη από τον άνθρωπο τη θέσης παίρνει η αλαζονεία, ο υπερφίαλος εγωισμός, η καταστροφή, αυτό βιώνουμε στις ημέρες μας, την απώλεια της αγάπης  και την έναρξη της δυστυχίας του πολέμου.

Ο υπερφίαλος εγωισμός κινεί ανθρώπους να βάλλονται εναντίων των αδελφών τους με φρικτά αποτελέσματα, τα αποκαΐδια και τις διαλυμένες  ψυχές μια πλάνης, ας ανακάμψουμε αδελφοί μου, ας κοιτάξουμε τον Κύριο και ας βάλουμε αρχή στη ζωή μας, που θέλουμε να πάμε….; Γιατί πολλές φορές με την στάση μας και την συμπεριφορά μας δείχνουμε ότι  ούτε εμείς δεν ξέρουμε….

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ 2022.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

ΕΠΟΜΕΝΟ

Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Μακαριστού Πρωτοσυγκέλου της Ι.Μητροπόλεως μας.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος