Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυριακή της Σαμαρείτιδος

Στην Ιερά Μονή Αγίου Μηνά Κερατσινίου Ιερούργησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, κ Γερόντιος την Κυριακή της Σαμαρείτιδος.
Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην παλιγγενεσία που γίνεται στο άνθρωπο που θα δεχθεί τον Τριαδικό Θεό στη ζωή του.
Αλλάζουν τα πάντα μέσα του λόγια, έργα, ενέργειες, ο άνθρωπος που δέχεται την θεία Χάρη γίνεται «εργαλείο» στα χέρια του Θεού.

Η άλλοτε αμαρτωλή Σαμαρείτιδα μεταλλάσσετε σε Ισαπόστολό Μεγαλομάρτυς Αγία Φωτεινή γεμάτη δράση και έργο, χωρίς ντροπές ομολογεί μπροστά σε όλους αυτούς που την ήξεραν, ήξεραν το παρελθόν της και όμως γίνεται η αιτία να προσέλθει κόσμος και να συνομιλήσει με τον Ιησού.

Εμείς οι Χριστιανοί του σήμερα, οι χριστιανοί της κατακρίσεως ντρεπόμαστε να ανακοινώσουμε στον κύκλο μας ότι ακολουθούμε το Χριστό, η ζωή μας, η έπαρση μας, μαρτυρεί την πνευματική μας τυφλότητα και συγχρόνως καταγγέλλει την απαξία των επιτευγμάτων μας, που είναι θεμελιωμένα στην κενοδοξία.
Τέλος με ρητορική σαφήνεια ανέλυσε την ρήση Του Κυρίου, «Οι αληθινοί προσκηνηταί προσκυνήσουσι τω πατρί εν πνεύματι και αληθεία· και γαρ ο πατήρ τοιούτους ζητεί τους προσκυνούντας αυτόν»

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ 2021.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Κυριακή του Παραλύτου.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Κυριακή του Τυφλού.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος