Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυριακή του Τυφλού

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος Ιερούργησε Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, κ. Γερόντιος την Κυριακή του Τυφλού.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος εστίασε στην διαχρονική πνευματική τύφλωση από την εποχή των υποστηρικτών του Νόμου (Γραμματέων και Φαρισαίων) . την πολεμική που δέχτηκε ο Χριστιανισμός από τα σπάργανά του με πολλούς πρωταγωνιστές που επιθυμούσαν την κεφαλή των χριστιανών επι πίνακι, μέχρι και σήμερα με τους σύγχρονους Νέρωνες και Διοκλητιανούς.

Τονίζοντας ότι προτού κοιτάξουμε μακριά για να τους βρούμε ας ρίξουμε μια ματιά δίπλα μας και πολλές φορές και μέσα μας, διότι η συμπεριφορά μας αποπροσανατολίζει τον «προσήλυτο», δημιουργεί αμφιβολίες στον πιστό,  προς την μία και αληθινή   Ορθόδοξη διδασκαλία και τον οδηγεί σε ιδιοτελή μονοπάτια που κάποιοι χαράζουν για να ικανοποιήσουν τον αλαζονικό εγωισμό τους.

Προσοχή λοιπόν σε όλους αυτούς του Λύκους έσωθεν  και έξωθεν της Εκκλησίας μας , οι οποίοι εργάζονται ασταμάτητα για το ίδιον όφελος και όχι για να οδηγήσουν το Ποίμνιο σε ασφαλή «Λιμένα» .

Η τύφλωση η σωματική είναι μια δοκιμασία κατά την διάρκεια της ζωής του ανθρώπου στην οποία εύχομαι ολόψυχα ο Κύριος της Δόξης να επαναφέρει το φως τους,   η τύφλωση η πνευματική είναι αυτή που ωραιοποιεί τις σκέψεις του και συντάσσεται με την αμετανόητη συμπεριφορά του, εξασφαλίζοντάς του την αιώνια καταδίκη…

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ 2022.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Κυριακή της Σαμαρείτιδος

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ετήσιο Μνημόσυνο του  Μακαριστού Πρωθιερέως π. Αναστασίου Μπέση.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος