Δελτία Τύπου

Λαμπρή γιορτή των κατηχητικών σχολείων

Ιδιαιτέρως επιτυχημένη ήταν η ετήσια εορτή λήξεως του κατηχητικού έτους στην τοπική μας Εκκλησία που διοργανώθηκε από το γραφείο νεότητος.

 

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας πάνω από 100 παιδιά όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραϊκού Συνδέσμου όπου παρουσίασαν το αποτέλεσμα των κόπων και των προσπαθειών τους.

Τα παιδιά παρουσίασαν θεατρικά σκέτς, έψαλλαν, τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Απευθυνόμενος στα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, εκτός των άλλων είπε:

«Παιδιά μου είσθε ότι πιο πολύτιμο έχουμε στην ζωή μας. Είσθε η ελπίδα μας, η συνεχιστές της ορθοδόξου πίστεως μας. Σας  παρακαλούμε και σας προτρέπουμε. Τρέξτε κοντά στην Εκκλησία μας. Μείνετε στον ιερό και ασφαλή χώρο της. Αγαπήστε το Κατηχητικό Σχολείο που λειτουργεί για χάρη σας και κάθε άλλη λειτουργική εκδήλωση που πραγματοποιείται για τον πνευματικό εφοδιασμό σας. Δείξτε ενδιαφέρον, για να μάθετε την ζωή των μεγαλυτέρων ηρώων της ιστορίας που είναι αναμφισβήτητα οι Άγιοί μας. Τότε μόνο θα είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία σας, για την ευτυχία σας και την καταξίωσή σας».

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ

Ιδιαίτερα ξεχωριστή ήταν η στιγμή κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε στην αίθουσα την πρόεδρο του Σύλλογου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα» στην οποία επέδωσε τιμητική πλακέτα ως αναγνώριση του πλούσιου και ιδιαίτερα σημαντικού έργου το οποίο επιτελεί.

Ταυτόχρονα έγινε η ενημέρωση για την κατάθεση σημαντικής οικονομικής δωρεάς από την τοπική μας Εκκλησία προς τον ως ανω σύλλογο με σκοπό την ενίσχυση του επιτελούμενου έργου.

 

 

 

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ο Σεβασμιώτατος στις Η.Π.Α. εκπροσωπών την Ι.Σ. και τον Μακαριώτατο

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο Σεβασμιώτατος στο ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Ιεράρχου Κυπριανού

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος