Δελτία Τύπου

Μεγάλη Τρίτη Εσπέρας στην Ι.Μονή Αγίου Αρτεμίου Κορυδαλλού

Στο καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Αρτεμίου Κορυδαλλού χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Νυμφίου, το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας.

Πλήθος ενοριτών προσήλθε στην ιερά ακολουθία κατά την οποία ακούστηκε το τόσο συγκινητικό τροπάριο «της Κασσιανής» ένας ύμνος στην ειλικρινή μετάνοια.

Ο Σεβασμιώτατος έκανε ειδική αναφορά στα λόγια του τροπαρίου το οποίο προσπάθησε να αναλύσει στους πιστούς. «Αυτή η γυναίκα, η εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσα -όπως την περιγράφει η υμνογράφος Κασσιανή- είναι η απόδειξη πως στα μάτια του Κυρίου μας καμία αμαρτία δεν μπορεί να σταθεί όταν υπάρχει ειλικρινής και ουσιαστική μετάνοια» τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

«Οι άνθρωποι είμαστε ατελείς είμαστε αμαρτωλοί, όμως δεν είναι δύσκολο να σβήσουμε αυτές τις αμαρτίες. Το μόνο που χρειάζεται είναι αληθινή πίστη, ειλικρίνεια και επικοινωνία με τον Θεό Πατέρα» συμπλήρωσε.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την παραμονή του στην Ι. Μονή αντάλλαξε ευχές για το επερχόμενο Πάσχα με την Καθηγουμένη Γερόντισσα Ησυχία καθώς και με πολλούς από τους ενορίτες.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Καλλιπόλεως

ΕΠΟΜΕΝΟ

Το Ι. Ευχέλαιο στον Ι.Ναό Αγίου Γεωργίου Κερατσινίου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος