Δελτία Τύπου

Ομιλία του Σεβασμιωτάτου στην Σαλαμίνα περί «οψἱμων ζηλωτών»


Για τους «όψιμους ζηλωτές και διώκτες του οικουμενισμού» μίλησε στο κήρυγμα του την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στη Σαλαμίνα ο Σεβασμιώτατος.

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


 

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος τέλεσε την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος Β΄.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευσις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού εντός του Ναού δίνοντας την ευκαιρία στους πιστούς να λάβουν την χάρη Του.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησε ο Δήμαρχος Σαλαμίνος κ. Ι. Τσάβαρης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλη του  Δ.Σ.

Εις την ομιλία του προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα, ο Σεβασμιώτατος τόνισε την αξία της καθαράς πίστεως στην ζωή του ανθρώπου και στην διαρκή διατήρηση της όχι μόνο έναντι των δυσκολιών αλλά ακόμη κι  όταν αυτές δεν υπάρχουν.

Με αφορμή δε, δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με όψιμες ζηλωτικές δραστηριότητες μελών της κρατικής Εκκλησίας του Νέου Ημερολογίου, κάλεσε τον πιστό λαό να μην επηρεάζεται από τις κορώνες και τις κραυγές των κρατικοδίαιτων «ποιμένων»που τελευταία ανακάλυψαν την καταστροφή που έχει προκαλέσει στην Ορθοδοξία η παναίρεσις του Οικουμενισμού.

«Δεν είναι δυνατόν να σκύβεις την κεφαλή δια να λάβεις το αρχιερατικό αξίωμα υπό του εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχου στον διάλογο με τους Ρωμαιοκαθολικούς, τη εντολή του Πατριάρχου και την ίδια στιγμή να στρέφεσαι κατά των χειροτονησάντων σε, μνημονεύοντας τους ως ορθοτομούντες τον λόγον της αληθείας»σημείωσε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του.

Σε άλλο σημείο τόνισε πως «Εφόσον υπάρχει αγνή και πραγματική επιθυμία να αναλώσει ο οποιοσδήποτε τον εαυτό του στον αγώνα κατά του οικουμενισμού μπορεί να το κάνει επιστρέφοντας στην Γνήσια Ορθόδοξη Εκκλησία, απαρνούμενος τις τιμές και τις οικονομικές απολαβές ενός δημοσιίου υπαλλήλου».

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ο Σεβασμιώτατος στην Βουλή για ενημέρωση του Κοιν. εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΠΟΜΕΝΟ

Συνάντησις με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιώς

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος