Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Αγιος Φανούριος Πανηγυρίζει.

Την ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου τίμησε η Εκκλησία μας με τη συμμετοχή πλήθους πιστών που έσπευσαν να προσευχηθούν και να επικαλεστούν την Χάρη Του.
Την παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, χοροστάτησε στον Μέγα πανηγυρικό Εσπερινό ο οποίος τελέσθηκε στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην περιοχή της Γλυφάδας.

Ακολούθησε λιτανευτική πομπή στους δρόμους της πόλεως προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.
Εις τον Εσπερινό έλαβε μέρος πλειάδα ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Την κυριώνυμο ημέρα, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε εις το παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου Σαλαμίνος συμπαραστατούμενος υπό των Πρωτοσύγκελλού της Ι. Μητροπόλεως αρχιμανδρίτη π. Γρηγόριο Ταυλάριο και του εφημερίου του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Σαλαμίνος, πρεσβυτέρου π. Προκοπίου.
Όπως επιτάσσει η παράδοσης της πίστεως και του λαού μας, πολλοί ήταν εκείνοι που προσέφεραν στον Άγιο τις παραδοσιακές «Φανουρόπιτες» τις οποίες ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος συγχαίροντας όλους εκείνους που φροντίζουν ώστε τα έθιμα και οι παραδόσεις μας να παραμένουν όχι απλά ζωντανές αλλά και ιδιαίτερα δυνατές, σε μια εποχή που όλα αμφισβητούνται.

Εορτή Αγ. Φανουρίου 2016

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η Λαμπρά πανήγυρις του Αγίου Κοσμά Του Αιτωλού

ΕΠΟΜΕΝΟ

Την ενιαύσιον ευλόγησον περίοδον

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος