Δελτία Τύπου

Ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου στην ομώνυμη Ι. Μονή

Την μνήμη του αθλοφόρου μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου τίμησε με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια η τοπική μας Εκκλησία.

 

 Δείτε φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Αγίου Δημητρίου Αμφιάλης, πλήθος πιστών προσήλθε για να τιμήσει και να προσκυνήσει τον μεγάλο Άγιο της Εκκλησίας μας, ο οποίος θυσιάστηκε για την πίστη.

 

Τόσο την παραμονή όσο και την κυριώνυμο ημέρα, των λατρευτικών ακολουθιών προεξήρχε ο ποιμενάρχης μας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος.

 

Το εσπέρας της παραμονής τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας.

 

Την ημέρα της μνήμης του Αγίου, τελέσθηκε αρχιερατικό συλλείτουργο μεταξύ των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς κ. Γεροντίου και Αττικής κ. Χρυσοστόμου, ενώ ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Μεγαλομάρτυρα στους δρόμους γύρω από την Μονή.

 

Το παρών έδωσε η  Αντιδήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνος κα. Βασιλική Δατσέρη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως κ. Ζαχαρίας Ζούπης και η δημοτική σύμβουλος Νικαίας – Ρέντη κα. Αθηνά Μπούτση η οποία είναι και η πρεσβυτέρα του εφημερίου της Ι. Μονής π. Προκοπίου Μπούτση.

 

«Σε μια εποχή που όλα αμφισβητούνται, η θυσιαστική πράξη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου ο οποίος έδωσε την ζωή του χωρίς δεύτερη σκέψη υπέρ της πίστεως και του Θεού, πρέπει να μας παραδειγματίσει όλους» τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

 

«Η σημερινή ημέρα δεν πρέπει να εκληφθεί ως μια ακόμη εορτή του χρόνου. Πρέπει να αποτελέσει για όλους μας παράδειγμα. Οφείλουμε να αντιληφθούμε πως όταν η πίστη μας διώκεται και οι αρχές μας καταπατούνται, εμείς δεν μπορούμε να είμαστε παθητικοί θεατές αλλά υποχρεούμαστε να δράσουμε, να λαλήσουμε με παρρησία την πίστη μας και να την προστατεύσουμε από την σύγχρονη λαίλαπα ακόμη και με την ίδια μας την ζωή» συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης μας, για να τονίσει:

 

«Αιώνες έχουν περάσει από την θυσία του Μυροβλήτη και η πράξη του αυτή δεν έχει ξεχαστεί και ούτε πρόκειται. Εμείς ποιες θυσίες έχουμε κάνει για την πίστη μας; Τι θα λένε για εμάς οι επόμενες γενεές;».

 

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες και συνεχάρη τόσο την Καθηγουμένη Θέκλα μοναχή όσο και τον εφημέριο Πρεσβύτερο π. Προκόπιο για την άρτια διοργάνωση της εφετινής πανηγύρεως.  

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

 Δείτε φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η μνήμη του Αγίου Αρτεμίου στην ομώνυμη Ι.Μονή της Ι. Μητροπόλεως

ΕΠΟΜΕΝΟ

Κανείς δεν δουλεύει τις Κυριακές! Βαρυσήμαντη εγκύκλιος για το θέμα της Κυριακής αργίας

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος