Δελτία Τύπου

Ο εορτασμός της Υπαπαντής του Κυρίου σε Πειραιά και Σαλαμίνα

Την Υπαπαντή του Κυρίου εόρτασε σήμερα η τοπική μας Εκκλησία τόσο στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. στην περιοχή της Καλλιπόλεως, όσο και στην Ιερά Μονή Φλεβαριωτίσσης Σαλαμίνος.

Την παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος χοροστάτησε κατά την διάρκεια του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, ο οποίος τελέσθηκε σε κατανυκτικό κλίμα, παρουσία πλήθους πιστών.

Την Κυριακή της Απόκρεω, κυριώνυμο ημέρα της Υπαπαντής του Κυρίου εις τον προαναφερθέντα πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, ενώ ακολούθησε  λιτανευτική πομπή την οποία  πλαισίωσε η φιλαρμονική μπάντα του Δήμου Πειραιώς.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Καλλινικος που ήταν προγραμματισμένο να προεξάρχει της Θ. Λειτουργίας δεν κατέστη δυνατόν να παραστεί λόγω αδιαθεσίας.

ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Στην Σαλαμίνα όπου βρίσκεται η Ιερά Μονή της Υπαπαντής του Κυρίου, η γνωστή «Φλεβαριώτισσα», την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας. Πλήθος πιστών από ολόκληρο το νησί, με πρώτη την Δήμαρχο της Σαλαμίνος κα. Ισιδώρα Νάνου, γέμισε το μικρό αλλά ιστορικό μοναστήρι με πλούσια πνευματική παρουσία στα τοπικά δρώμενα.

Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος γύρω από το Καθολικό της Ιεράς Μονής, υπό τους ήχους των κωδώνων και του ταλάντου.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

Δείτε εδω φωτογραφικές αποτυπώσεις από τις δύο πανηγύρεις

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η εύρεση της Ι. Εικόνος της Μεγαλόχαρης στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο Εσπερινός της Συγνώμης στον Καθεδρικό Ι.Ν. Πειραιώς

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος