Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ευαγγελισμός Της Θεοτόκου

Στον Ιερό Ναό  Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Καραβά Πειραιώς, χοροστάτησε  ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος , στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, παραμονή της  εορτής του Ευαγγελισμού Της Θεοτόκου με τη συμμετοχή των κληρικών  της Εκκλησίας μας.

Με το πέρας του Εσπερινού τελέστηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος πέριξ των οδών υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Πειραιώς παρουσία εκπροσώπων του Κοινοβουλίου, της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως και των πιστών που προσήλθαν να ζητήσουν την Μεσιτεία Της.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του, αναφέρθηκε στο Πρόσωπο Της Θεοτόκου λέγοντας, σήμερα εορτάζει η Οικουμένη , σήμερα ο Δημιουργός στέλνει τον Αρχάγγελό Του να μεταφέρει το μήνυμα της συμφιλιώσεως Θεού και ανθρώπου, σήμερα το Χαίρε αντηχεί σε όλη την Οικουμένη και βρίσκει αποδέκτη την Ταπεινή Κόρη της Ναζαρέτ που με την συγκατάθεση και την ταπεινότητα Της,  ξεκινά το Σωτηρίωδες σχέδιο Του ο Θεός.

Ας μην μείνουμε μόνο στο άκουσμα του «Χαίρε»  αλλά να το βάλουμε ως προτεραιότητα στη ζωή μας, να χαιρετίζουμε Εκείνη  Την  Υπέρμαχο Στρατηγό που φύλαξε και φυλάει   το Έθνος μας από κάθε δοκιμασία και δέεται στο Κύριο Της δόξης για την σωτηρία μας.

Τέλος ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Λουκάς ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, τους Ιερείς, τον χριστεπώνυμο πλήρωμα που προσήλθε στην ιερά πανήγυρη  και όλους αυτούς που συνέβαλαν για την αρτιότητα της.

 

Την κυριώνυμο  ημέρα, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, ανέπτυξε την θεολογική ερμηνεία του Αειπάρθενου της Θεοτόκου, διευκρινίζοντας την συμμετοχή της Υπεραγίας Θεοτόκου στο σχέδιο του Θεού για την Σωτηρία του ανθρωπίνου γένους, επισημαίνοντας την Υπακοή Της,  η οποία υμνεί τον Θεό και παραδίδει τον εαυτόν Της στο Θέλημα Του για την σωτηρία του κόσμου.

ΕΟΡΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ 2022

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ημερίδα για τη Βία

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Καθεδρικό

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος