Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Σεβασμιώτατος σε ιεραποστολή στην Kenya

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος συνοδεύοντας τον ακούραστο  Ιεραπόστολο Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεθώνης και Τοποτηρητή της Ιεράς Επισκοπής Έμπου κ. Αμβρόσιο, επισκέφθηκε από τη Δευτέρα 23 έως Τρίτη 31 Ιανουαρίου την μακρινή Κένυα συμμετέχοντας στο μέγα ιεραποστολικό διακόνημα της Εκκλησίας μας.

Μαζί στο ιεραποστολικό αυτό ταξίδι ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σουτσάβας κ. Σοφρώνιος με συνοδεία από την αδελφή Εκκλησία της Ρουμανίας, καθώς και ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας Πρωτοπρεσβύτερος  Μιχαήλ Κωνσταντινίδης.

Κατά τη διαμονή τους εκεί επισκέφθηκαν διάφορες Ιερές Μονές και Ιερούς Ναούς, πραγματοποίησαν επισκέψεις σε σχολεία, μίλησαν με τα παιδιά και τους δασκάλους.  Επισκέφθηκαν  οικογένειες πιστών μελών της Εκκλησίας μας και από παντού λάμβαναν πηγαία  αγάπη, εγκάρδιο σεβασμό και αβραμιαία φιλοξενία. Συνομίλησαν με ντόπιους ιθαγενείς και τα συναισθήματα που ένιωσαν ήταν ανάμεικτα με συγκίνηση μεγάλη και πολύ  προβληματισμό. Έβλεπαν  όλους αυτούς τους ανθρώπους, που ενώ ζουν σε δύσκολες συνθήκες, τη ζωή τους ομορφαίνει  η τεράστια πίστη τους στο Χριστό και η  μεγάλη  δίψα τους για ορθοδοξία.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή του   Αγίου Ανδρέου, τη νεοσύστατη ανδρώα Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Έμπου της Κένυας, όπου προϊσταται ο Πανοσιώτατος Ιερομόναχος π. Ποιμήν.

Τις ενορίες της Αγίας Σοφίας στο Γκατουντούρι, του Αποστόλου Ιακώβου στο Μακέγκι, των Αγίων Ταξιαρχών στο Κατθανκγιρίρι.

Τη γυναικεία Ιερά Μονή στο Ιθουίρου στο Έμπου του Αγίου Γεωργίου, υπό την Οσιωτάτη Γερόντισσα Χριστονύμφη.

Επίσης είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν και δύο Πολυαρχιερατικά  Συλλείτουργα.

Το πρώτο Πολυαρχιερατικό  Συλλείτουργο πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κάντζα της Έμπου προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου και τη συμμετοχή του οικείου Ιεράρχου Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης κ. Αμβροσίου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου , του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σουτσάβας κ. Σωφρονίου, κληρικών της Επισκοπής Έμπου, καθώς και  κληρικών , από την Ρουμανία π. Νήφων και την Ελλάδα π. Μιχαήλ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργία τελέσθηκε και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του κοιμηθέντος Αρχιερατικού Επιτρόπου  π. Ιωάννου Ντζούε.

Την επομένη ημέρα τελέσθηκε και το δεύτερο Πολυαρχιερατικό  Συλλείτουργο στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Ιθουίρου στην Έμπου προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σουτσάβας κ. Σοφρωνίου, και  συλλειτουργούς τους ως άνω Αρχιερείς που μετείχαν στην Ιεραποστολική αυτή επίσκεψη.

Κατά τις επισκέψεις των Αρχιερέων στις Ιερές Μονές ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Αμβρόσιος στην μεν ανδρώα Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου ευλόγησε τη ρασοφορία δύο νέων  υποψηφίων μοναχών.

Στη δε Γυναικεία Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Έμπου έκειρε δύο ρασοφόρες μοναχές και μεγαλόσχημες τρεις μοναχές.

 

 

 

Ιεραποστολή στην Κένυα 2017

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Τὸ ζήτημα τῆς καταδίκης τῶν Ἐσφιγμενιτῶν

ΕΠΟΜΕΝΟ

Τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο τίμησε ο Σεβασμιώτατος στόν Πειραιά

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος