Δελτία Τύπου

Ο Σεβασμιώτατος στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου

Την Στρατιωτική και Μαθητική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Πειραιώς με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, παρακολούθησε σήμερα από τον εξώστη των γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος.

 

Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τόσο τους μαθητές και τις μαθήτριες όσο και τους στρατευμένους νέους  που τίμησαν τους νεκρούς ήρωες της Επαναστάσεως.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά το γεγονός πως δεκάδες νέοι και νέες που συμμετείχαν εις την  παρέλαση όπως και σε κάθε παρέλαση, είναι μέλη της Εκκλησίας μας, η Πολιτεία εξακολουθεί να στερεί το δικαίωμα από τον Κανονικό Επίσκοπο της Τοπικής Εκκλησίας των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών να παρίσταται μαζί με τους άλλους φορείς της πόλεως μας, ενώ την ίδια στιγμή αναγνωρίζει αυτό το δικαίωμα εις τους εκπροσώπους της τοπικής κοινότητος των Ρωμαιοκαθολικών η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με την Ιερά μας Μητρόπολη.

Ωστόσο σε πείσμα όλων εκείνων που με κάθε τρόπο προσπαθούν να «εξαφανίσουν» την Ιερά μας Μητρόπολη, ο Σεβασμιώτατος δηλώνει το ομολογιακό  παρών.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας τιμήθηκε με κάθε λαμπρότητα

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η Β΄Στάση των Χαιρετισμών

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος