Δελτία Τύπου

Παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου υπέρ των αρνητών του ΑΜΚΑ

Την παρέμβαση της πολιτείας προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί που αρνούνται να παραλάβουν ΑΜΚΑ ζήτησε σήμερα από τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή ο Μακαριωτατος Αρχιεπίσκοπος Γ.Ο.Χ. Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλίνικος.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιο και τον Γ’ Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου Ιερομόχαχο π. Καλλίνικο Ηλιόπουλο επισκέφθηκαν σήμερα τον κ. Υπουργό προκειμένου να του εκθέσουν το μείζον αυτό ζήτημα.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΛ. κ. Κωνσταντίνος Δαμαβολίτης και ο τ. Βουλευτής Θεσσαλονίκης κ.Γαβριήλ Αβραμίδης. Τόσο ο Μακαριώτατος όσο και ο Σεβασμιώτατος, τόνισαν στον κύριο Υπουργό την μεγάλη σημασία που έχει για την Εκκλησία μας η αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού, το οποίο δεν θίγει σε καμία περίπτωση την ευρυθμο λειτουργία του Κράτους.

Αντιθέτως, οι άνθρωποι αυτοί που για λόγους πίστεως και θρησκευτικής συνειδήσεως αρνούνται την χρήση του συγκεκριμένου αριθμού, μετατρέπονται σε θύματα διακρίσεων και αντιμετωπίζονται ως πολίτες β΄κατηγορίας.

Σε μια εποχή που τα ατομικά δικαιώματα και οι προσωπικές ελευθερίες αποτελούν βασικά συστατικά του πολιτισμού μας είναι πρόκληση Έλληνες πολίτες να μην έχουν πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας υπηρεσίες για τις οποίες μάλιστα έχουν καταβάλει κρατήσεις επειδή οι θρησκευτικές τους πεποιθήσεις δεν γίνονται δεκτές.

Ο κ. Υπουργός που άκουσε με προσοχή τα επιχειρήματα της Εκκλησίας μας, δεσμεύθηκε να μελετήσει το υπόμνημα της Ιεράς Συνόδου που κατέθεσε ο Μακαριώτατος.

Η συνάντηση αυτή με τον κ. Υπουργό είναι μια ακόμη ενέργεια της Εκκλησίας μας, η οποία παρά τα όσα δολίως διοχετεύουν συγκεκριμένοι κύκλοι, ουδέποτε έπαυσε να μεριμνά υπέρ του ποιμνίου Αυτής. Η Εκκλησία των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών Ελλάδος, συνεχίζοντας την πορεία των αοιδίμων ομολογητών Πατέρων μας, μεριμνά, αγωνίζεται και εργάζεται για τον Ιερό Αγώνα.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

φωτογραφικό υλικό

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Αγιορειτικη λιτανεία στην Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνης Κερατέας

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η ιερά μνήμη του Αγίου Γεωργίου, στην τοπική Εκκλησία μας

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος