Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Αρτεμίου Κορυδαλλού.

Με λαμπρότητα και την πρέπουσα θρησκευτική κατάνυξη τελέσθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Αρτεμίου στον Κορυδαλλό, χοροστατύντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας Ιερούργησε στην Ιερά Μονή Αγίου Αρτεμίου με τη συμμετοχή των Ιερέων της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, αναφέρθηκε εκτενώς στα μαρτύρια που υπέστη ο Άγιος Αρτέμιος από τους διώκτες του χριστιανισμού και τις δυσκολίες των χρόνων που έζησε, παρουσιάζοντας την πνευματική αποστασία που ζει η Χώρα μας το τελευταίο διάστημα, τονίζοντας, ότι ώς άλλοι Διοκλητιανοί, και Ιουλιανοί παραβάτες, με την επιβολή σκοτεινών νόμων προσπαθούν με νύχια και με δόντια να αποδομίσουν την Ορθόδοξο Πίστη και τις ηθικές αξίες από τον εκλεκτό λαό Του Θεού.

Επιπροσθέτως τόνισε ότι φέρουμε τεράστια ευθύνη στις πλάτες μας ώς Ορθόδοξοι Χριστιανοί και θα πρέπει να δημιουργήσουμε μια ιδιαίτερη σχέση με τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό, να ταπεινωθούμε να ζητήσουμε το Έλεος Του, ώστε η ζωή μας να συμπορεύεται με τις αιώνιες αλήθειες του Ευαγγελίου. να κρατήσουμε ανόθευτη την Ορθόδοξο Πίστη μας και με τις πρεσβείες Της Υπεραγίας Θεοτόκου και των εορταζόντων Αγίων να πορευθούμε στην Βασιλεία των Ουρανών.

Αμέσως μετά, μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της Θείας λειτουργίας, συγκινημένος αναφέρθηκε σε ένα πρόσωπο που υπηρετεί πολύτροπός την Ιερά Μονή Του Αγίου Αρτεμίου από τα νεανικά του βήματα μέχρι και αυτή την στιγμή που βρίσκεται σε βαθύ γήρας, δεν είναι άλλος από τον παλαίμαχο, κ. Ζήση Παπαδόπουλο οπού τον τίμησε δίδοντάς του έπαινο περγαμηνή και το έμβλημα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Σαλαμίνος ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης για την πολύτιμη προσφορά του.

Τέλος ευχήθηκε στην εορτάζουσα Οσιωτάτη μοναχή Ματρώνα Ηγουμένη της Ιεράς Μονής δια πρεσβειών των εορταζόντων Αγίων, να κατακτήσει την Βασιλεία των Ουρανών.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος και τμήματος του Ιερού λειψάνου του εορταζομένου Αγίου υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου, εκπροσώπων της πολιτείας και των προσκυνητών πέριξ των οδών της Ιεράς Μονής..

Εορτή Αγ, Αρτεμίου 2017

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Αναγγελία για την Η’ Πανελλήνια Συνάντηση του Νε.Ο.Σ

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ἀνακοίνωσις περὶ τοῦ μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν στὰ σχολεῖα

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος